Tweede Amerikaanse staat met anti holebi wet, deze treft ook kinderen.In de Amerikaanse staat Illinois, steunen de Republikeinen, onder Gouverneur Bruce Rauner, een wet waarbij men geen geboortecertificaat meer zal afleveren aan vrouwen die geen vader op het certificaat willen of kunnen vermelden. Er zijn wel enkele mogelijke (nadelige) oplossingen voorzien. De wet is in het nadeel van alleenstaande heteroseksuele of lesbische vrouwen, van lesbische koppels en kinderen die nog moeten worden geboren of net geboren zijn.

Een moeder die geen vader wenst of kan vermelden, heeft de optie om binnen de 30 dagen na geboorte van het kind, via de rechtbank, een mannelijk familielid te laten aanstellen, die zich vervolgens financieel verantwoordelijk stelt voor het kind, zijn naam komt dan op het geboortecertificaat. Verder voorziet de wet nog een mogelijkheid tot het vorderen van een DNA test indien er sprake zou zijn van een bekende donorvader. Wanneer er geen DNA test kan worden gedaan, en wanneer de moeder geen mannelijk familielid wil aanstellen, krijgt ze geen geboortecertificaat en geen financiële staatssteun voor het kind. Een uitzondering, (met negatieve gevolgen), op de wet is geldig voor alleenstaande vrouwen die zwanger werden via IVF, ze kunnen enkel een geboortecertificaat krijgen op voorwaarde dat ze afzien van financiële staatssteun. De kinderen zonder geboortecertificaat zullen levenslang worden beschouwd als niet bestaande en ook nooit financiële of andere staatsvoordelen krijgen.

Begin dit jaar kon je bij holebi info lezen dat 2016 mogelijk het jaar van de anti holebi & transgender wetten kan worden. Wanneer het zo verder gaat zal dit inderdaad werkelijkheid worden, want ondertussen gaat het al om de derde grote anti holebi wet in een Amerikaanse staat, die trouwens het gevolg is van het feit, dat sinds 2014, de Republikeinen opnieuw in de meerderheid zijn, zowel in de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden.
LEES OOK
AMERIKAANSE STAAT KEURT ANTI HOLEBI WET GOED
HOMOHUWELIJKEN OPNIEUW VERBODEN IN AMERIKAANSE STAAT
2016 HET JAAR VAN DE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER WETTEN IN DE VS?
Meer recent nieuws
Een deel kan je rechts op deze pagina onder elkaar vinden, een ander deel is terug te vinden, onder het menu en de knop nieuws, aldaar ook vaak nog zeer recent nieuws. Klik bovenaan op deze page in het menu op het woord nieuws.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 February, 2016 en 2280 keer gelezen.