Italie keurt 1ste deel partnerschapswet homo & lesbi koppels goed, maar...

De Italiaanse Senaat is er eindelijk in geslaagd de Civil Unions wet goed te keuren, waardoor homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. Maar het akkoord kon alleen worden bereikt omdat een voorstel tot adoptie rechten en gelijke rechten voor homo & lesbische ouders werden geschrapt. (Al blijft een eerdere maatregel daarover wel van kracht, lees verderop in dit bericht). De wet kwam er nadat zowel de Europese Unie als het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, Italië meermaals op de vingers tikte wegens het ontbreken van een wettelijke mogelijkheid tot legale verbintenis van homo en lesbische koppels, zoals partnerschappen of een huwelijk.

De wet werd goedgekeurd met 173 voor stemmen en 71 tegen stemmers. Italiaanse holebi organisaties lieten al weten niet erg blij te zijn met de wet, omdat gelijke ouderschapsrechten en adoptie recht onder druk van katholieken werd geschrapt. Anderen zijn wel tevreden omdat Italië nu eindelijk na vele jaren holebi koppels wettelijk gelijk wil behandelen. Tegenstanders van de wet zijn niet tevreden omdat er geen tekst is toegevoegd die vermeld dat kinderen een vader en een moeder nodig hebben.

In Italië kunnen rechters adopties van kinderen door homo of lesbische koppels toestaan waarbij men naar elke zaak apart kijkt voor men beslist. Dit recht blijft bestaan omdat er bij de zopas gestemde Civil Unions wet niets vermeldt staat over holebi ouderschap.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 February, 2016 en 3026 keer gelezen.