Amerikaanse staat keurt anti holebi wet goed.In de Amerikaanse staat Georgia heeft de staatssenaat een wet goedgekeurd die mensen toestaat te discrimineren op basis van religieuze vrijheid. De wet moet nog nu nog worden goedgekeurd door het staatshuis van afgevaardigden, wat zeker zal gebeuren, en daarna ondertekend door de Republikeinse senator, die dat zeker zal doen.

Het gaat om de zogenaamde Georgia Pastor Protection Act waarbij de overheid geen actie mag ondernemen tegen individuelen of geloofs gebaseerde organisaties, die op basis van hun religieuze of morele overtuiging, zeggen dat het huwelijk enkel een verbintenis kan zijn tussen een man en een vrouw.

Dit wil zeggen: wanneer iemand stelt dat het homohuwelijk slecht of verkeerd is, of wanneer iemand geen huwelijksstaart wil maken voor een holebi koppel, of wanneer een bedrijf geen homohuwelijksfeest wil laten doorgaan op zijn locatie, enz... dan kunnen deze mensen niet meer worden gestraft op basis van discriminatie tegen holebi's, wat in andere staten wel kan.

Volgens de indiener van de wet, de Republikeinse senator Greg Kirk gaat het om een zogenaamde neutrale wet van leef en laat leven, en gaat het om gelijke bescherming en niet om discriminatie, omdat volgens hem de wet enkel het grondwettelijk recht van individuelen en geloof georiƫnteerde organisaties in de staat beschermd. Met andere woorden religieuze vrijheid staat boven mensenrechten van holebi's.
UPDATE 17 MAART
De wet is volledig goedgekeurd. Er is nog aan toegevoegd dat religieuze ziekenhuizen ook holebi's & transgenders mogen discrimineren op basis van religieuze vrijheid, op het vlak van bezoekrecht e.a.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 February, 2016 en 2462 keer gelezen.