Nieuwe naam voor stadsplein als eerbetoon aan 16-jarige die stierf tijdens Gay Pride., in Jeruzalem
Een van Jeruzalem's meest iconische stadspleinen zal binnenkort worden omgedoopt om een tiener te eren, die vorig jaar tijdens de jaarlijkse Gay Pride om het leven kwam.

Zion Square zal binnenkort Tolerance Square gaan heten als eerbetoon aan de 16-jarige Shira Banki die stierf tijdens een aanval op de Gay Pride vorig jaar. Banki was een van de zes die door de extremistische religieuze homofobe Yishai Schlissel werd neergestoken, het meisje overleefde als enige de aanval niet. Schlissel was toen hij de feiten pleegde nog maar drie weken op vrije voeten. Hij zat een straf uit van tien jaar wegens een aanval op de Gay Pride in 2005.

Jeruzalem burgemeester Nir Barkat zegt dat het plein een vredevolle tolerantie ontmoetingsplaats moet worden ter nagedachtenis van Shira Banki, wiens moeder mee mag werken aan vernieuwingen op het plein. De aanval op de Gay pride in Jeruzalem vorig jaar werd sterk veroordeeld door eerste minister Benjamin Netanyahu. En een dag na de aanval, kon je bij holebi info lezen, dat er voor het eerst een Israelisch politicus uit de homo kast kwam. Itzik Shmuli van de Zionist Union Party zei toen, dat hij een dag na de aanval niet langer kon zwijgen, en dat de strijd voor gelijke rechten en veiligheid voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Israƫl moet blijven doorgaan.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 February, 2016 en 2324 keer gelezen.