Tolerantie vanuit land waar homoseksualiteit strafbaar is. (Koeweit)
Dr Bader Al-Essa, de minister van onderwijs van het Arabisch Schiereiland Koeweit, wil dat men stopt met het uitsluiten van homo en lesbische studenten. Al-Essa zegt dat zijn departement nooit onderzoek doet naar de seksuele geaardheid van studenten om ze vervolgens uit te sluiten van studie.

In Koeweit staan er straffen op 'losbandigheid', meestal geïnterpreteerd als homoseksualiteit, waarbij men zes jaar celstraf riskeert. En het nabootsen van het uiterlijk van een lid van het andere geslacht (waar onder andere transgenders en travestieten onder vallen) wordt bestraft met een celstraf van 1 jaar. Er zijn verder geen gelijke rechten wetten voor holebi's en transgenders in het land, en er zijn ook geen gelijke rechten organisaties die opkomen voor de belangen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De verklaringen van de minister van onderwijs zijn daarom erg bijzonder te noemen.

De minister liet vervolgens in de media ook nog weten dat sinds hij op het departement van onderwijs werkt, er nog nooit een student is uitgesloten omwille van zijn of haar seksuele geaardheid. Maar, jammer genoeg, zo stelt hij, vallen er nog steeds studenten uit de boot, omdat scholen er soms voor kiezen alles in stilte 'op te lossen', waarbij het dossier van de student niet op het departement terecht komt. Al-Essa pleit er dan ook voor dat scholen niet langer studenten uitsluiten omwille van hun seksuele geaardheid, zodat elke jongere de kans en het recht heeft op studeren.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 February, 2016 en 2660 keer gelezen.