7de Amerikaanse staat met verbod op wordt hetero therapie.New York wordt de zesde Amerikaanse staat met een verbod op het geven van zogenaamde gay conversie therapieën (wordt hetero therapie) voor minderjarigen. Eerder stelde Californië, New Jersey, Oregon, het district Columbia? Florida en Illinois al zo'n wettelijk verbod in.

Het verbod op het geven van coversion therapy in New York werd aangekondigd door gouverneur Andrew Cuomo. De zogenaamde wordt hetero therapieën mogen nu niet meer gegeven worden aan jongeren onder de 18 jaar. Cuomo deed de aankondigen rond het verbod op de dag dat hij een award kreeg van het Human Rights Campaign, de grootste holebi & transgender rechtenorganisatie in het land. Cuomo krijgt de award voor zijn grote inzet voor de gelijkheid van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in zijn staat, waardoor New York als een van de voorlopers op het vlak van gelijke rechten voor holebi's en transgenders is.

Tal van grote Amerikaanse medische organisaties waaronder de Academy of Pediatrics, de American Counseling Association, de American Psychiatric Association, en de American Psychological Association, keuren al vele jaren de therapieën af en noemen ze zeer gevaarlijk, resulterend in zware depressies en zelfmoorden onder degene die de therapie al dan niet verplicht moesten volgen. Ondertussen gaan er sinds eind vorig jaar stemmen op, om in de gehele V.S de therapieën te verbieden onder min 18 jarigen. De therapieën om van holebi's heteroseksuelen te maken komen wereldwijd voor en stelselmatig zijn er steeds meer plaatsen waar ze verboden worden. De meeste therapieën worden gegeven door religieuzen.

LEES OOK
ONLINE TOOL MOET WERELDWIJD GAAN ZORGEN STOP WORDT HETERO THERAPIE (Nov 205)
MOGELIJK VERBOD IN GEHELE VS OP WORDT HETERO THERAPIE OP KOMST (Oktober 2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 February, 2016 en 2307 keer gelezen.