Opnieuw homo veroordeelt onder gay propaganda wet in Rusland.Opnieuw werd er in Rusland een man veroordeeld onder de gay 'propaganda' wet. Sergei Alekseenko, directeur van Maximum, een Russische holebi en transgender organisatie, moest zich verantwoorden over de website van de organisatie die volgens de rechter homoseksualiteit 'promoot', wat in strijdt is met de gay 'propaganda' wet, die in 2013 door president Poetin werd ondertekend, maar waarvan hij blijft beweren dat het geen anti holebi wet is.

Volgens de rechter is de website in strijd met de gay 'propaganda' wet die onder andere praten over homoseksualiteit in het bijzijn van minderjarigen verbiedt. De rechter was van oordeel dat ook minderjarigen de website kunnen bezoeken en oordeelde dat Alekseenko daarmee de wet overtreedt. Er zouden 28 klachten zijn geweest tegen de holebi en transgender website.

Alekseenko werd veroordeeld tot het betalen van 900 euro boete, maar hij liet meteen weten in beroep te gaan tegen de uitspraak, die hem schuldig verklaarde aan het 'promoten van homoseksualiteit. Vorig jaar werd Lena Klimova, oprichtster van de holebi en transgender jongerengroep en website childeren 404, eveneens veroordeeld onder de gay 'propaganda' wet. Ook Klimova ging in beroep tegen de veroordeling, haar zaak is nog steeds hangende, en ondanks het feit dat de overheid haar website al meermaals uit de lucht haalde, bestaat de website nog steeds.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 February, 2016 en 2275 keer gelezen.