Je leest:

KINDER BOEKEN HOLEBI & TRANS THEMA

UPDATE MEI 2017
같같같같같같같같같같ARWEN EN HAAR PAPA'S - 2009 - thema twee vaders
Auteur: Jarko de Witte van Leeuwen - Uitgeverij: eigen beheer


Het verhaal gaat over het Afrikaans Amerikaanse meisje Arwen dat door twee Nederlandse papa's, waarvan eentje met een donkere huidskleur, werd geadopteerd. De vier jarige Arwen verteld zelf, hoe ze een gezin zijn gaan vormen enz. Daarnaast komen in het boek nog tal van diversiteits aspecten aanbod als interlandelijke en interraciale adoptie door een koppel van gelijk geslacht. Op een vanzelfsprekende en kinderlijke manier verteld. Een echt feel good boek. Na het verschijnen van het boek kreeg Arwen er nog een broertje bij.

BILL SANDERS - 2011 - thema homoseksualiteit.
Auteur - Connie van Gils - Uitgeverij: Michel Boezerooij.


Prentenboek - luisterboek - ook beschikbaar op app voor iPad en iPhone. leeftijd: 3 tot 7 jaar
Bill Sanders gaat over kikker Billy die uit zijn poel gepest wordt omdat hij jongens leuker vindt dan meisjes. Dan gaat hij op reis naar Parijs waar hij leert zingen en dansen. Eenmaal terug en beroemd keert hij weer naar zijn sloot waar hij Job tegen komt waarop hij toen verliefd was.


BIJ MIJ THUIS - 2008 - thema twee moeders en andere gezinsvormen
Auteur: Sara Kroos - Uitgeverij: L.J Veen.


Vanaf 4 jaar. Heb jij twee mama's? Hoe kan dat nou? Waarom woon jij alleen in het weekend bij je papa? Een boek dat jonge kinderen helpt hun thuissituatie te begrijpen, en ook die van hun klasgenootjes. Wat doe je als je kind zich er bewust van wordt dat niet iedereen een doorsnee mama, -papa of -broertje heeft? Het boek laat kinderen vanaf 4 jaar speels kennismaken met een verscheidenheid aan thuissituaties. Het boekje bevat ook enkele versjes, ruimte voor het eigen verhaal en meer.


EL IS ZO BLIJ MET ELS - 1993 - thema lesbisch
Auteur: Gode-Liva Uleners - Uitgeverij: Bakermat


Hoofdfiguur is vrouwtjesmarmot El. Op een dag komt haar baasje Jan aanzetten met een mannetjes- marmot (Tiep), dat lijkt hem gezellig voor haar. El denkt hier heel anders over en laat dat blijken. Jan snapt er niks van, vindt het zielig voor Tiep en koopt een vrouwtje bij, Els. En nu is El heel erg blij.


EEN CAVIA EN TWEE MOEDERS - 2014 - thema twee moeders
Auteur: Pieter Feller - Uitgeverij: Xanten


Vanaf 6 a 7 jaar. Sep heeft twee moeders, samen wonen ze in Amsterdam maar plots gaan ze verhuizen naar een kleine stad. Sep moet naar een nieuwe school, en de mensen in zijn nieuwe buurt zijn leuk, behalve de buurvrouw die zijn moeders niet leuk vind. Als Sep alleen is vertelt hij alles aan zijn Cavia Kobus, die eindeloos kan luisteren naar zijn verhalen over zijn vriendinnetjes Roza en Tibby en over zijn oma en overleden opa, en over of het anders is om twee moeders te hebben.


FIOLA WIL EEN KROKODIL - 2013 - thema twee moeders
Auteur: Ingeborg Hornsveld - Uitgeverij: La Vita Publishing. Prentenboek.


Wat Filola voor haar verjaardag wil? Geen Barbies, geen springtouw, geen nieuwe fiets, zelfs geen hondje. Filola wil een krokodil. En niets anders. Filola뭩 moeders gaan op pad om er eentje te vinden Fiola is een gewoon meisje met twee moeders, zo simpel is dat. Het boekje is voor alle kinderen die een krokodil willen en voor alle kinderen die dat niet willen, en voor alle kinderen met 1, 2, 3, meer of minder mama's & papa's.


GELUKKIGE VADERDAG - Transgender thema - vanaf 8 jaar
Auteur: Brigitte Minne - Illustrator: Isabelle Geeraerts - uitgeverij de eenhoorn - 2017


Met Lespakket voor leerkrachten die het thema transgender willen aanbrengen => Klik hier
Een grappig en no-nonsense boek met subtiele verwijzingen naar het thema transgender.
Er is iets met Zita de laatste tijd, vindt Ferre. Al beweert Zita nog zo dat alles in orde is. Normaal gaat Ferre na de tekenles naar Zita뭩 huis. Haar papa bakt dan lekkere pannenkoeken. Of hartjeswafels. Maar papa heeft een lastig griepje, beweert Zita. Dat blijft lang aanslepen. Het lijkt wel of ze niet wil dat Ferre haar papa ziet.


HOERA WIJ WORDEN PAPA - 2015 - thema homo ouderschap
Auteur: Elsbeth de Jager - Uitgeverij: EigenZinnig


Vanaf 4 jaar (prentenboek) - verhaal over beren Bram en Jonas.
"Kan een kind ook twee papa뭩 hebben?" vraagt Bram. 멗k bedoel, in plaats van een papa en een mama. 멞atuurlijk, knikt Jonas. 멖oezo? 멗k wil zo graag een kind. Dat wil Jonas ook wel. Stel je voor! Een kind. Een berenkind. Een heus, echt berenkind. En daar mag hij dan met Bram voor zorgen. Maar hoe komen ze aan een kind?


LAMMETJE DAT EEN VARKEN IS (Transgender thema)
Auteur: Pim Lammers - Illustraties Milja Praagman - uitgeverij De Eenhoorn 2017


Lammetje rolt graag in de modder en dat vinden anderen gek. Zelf voelt hij zich doodnormaal, vanbinnen althans, aan de buitenkant is het anders, maar misschien kan de dierenarts daar iets aan doen? denkt het lammetje bij zichzelf. Het verhaal brengt vervolgens zeer subtiel en zonder werkelijke benoeming het thema transgender aan. Ook onbegrip voor transgenders komt aanbod, onder andere door de boer van de boerderij waar lammetje woont. Die snapt niets van lammetje, een schaap dat in de modder wil rollen? Dat kan niet, hier moet een dierenarts naar kijken vind de boer. Als de dierenarts dan uiteindelijk langst komt zegt hij tegen lammetje: 'Zeg eens b釪h', waarop het lammetje zegt: 'Oink'. Ondanks het feit dat de boer vind dat dit niet kan zorgt de dierenarts toch voor een positief gevolg. De arts heeft namelijk d oplossing gevonden waar iedereen blij mee is, en die oplossing zit em in een scheerapparaat en een krultang. Met deze subtiele boodschap verwijst de auteur naar de niet geringe impact van een transitie. Door de subtiele details heeft het verhaal specifiek betrekking op transgenders, maar wel onder de oppervlakte. Wat voortdurend overheerst, is het universele uitgangspunt. Het gaat over kunnen zijn wie je wilt zijn, wie je bent.


IK HEB TWEE MOEDERS - 2009 - Lesbisch ouderschap
Auteur: Marja Vos - Uitgeverij: Boekscout.


Vanaf 6 a 7 jaar. Maartje Wolf heeft niet zoals de meeste kinderen uit groep 6 een vader en moeder, maar ze heeft twee m猖ders. Zij is daar helemaal aan gewend, maar voor sommige mensen is dat nogal vreemd. Maartje heeft veel aan haar hoofd, want ze moet dit jaar een spreekbeurt houden. Ook staat haar iets spannends te gebeuren. De mama's hebben namelijk iets belangrijks te vertellen.


JURK VAN JAN, de - 2003 - thema transgender
Auteur: Katrien Vandewoude - Uitgeverij: Clavis.


In de winkel ziet Fien dat haar nieuwe buurman Jan een jurk koopt. Fien hoort dat Jan geen vrouw, vriendin of dochter heeft. Zou Jan die jurk voor zichzelf kopen? Dat blijkt het geval te zijn het geen Fien en haar klasgenoten leert oog te hebben voor en tolerant te zijn.


JOEP - 2013 - thema homoseksualiteit
Auteur: Mark Haayema - Uitgeverij: Gottmer.


Vanaf 4 jaar. Met luister cd. Joep is een schaap die niet weet wat hij heeft. Op een ochtend is hij veel te vroeg wakker en vertelt zijn moeder dat hij het soms te warm heeft, om het daarna weer te koud te hebben. Of dan moet hij weer heel hard lachen, en dan weer huilen. En dan weet hij het. En wil hij het aan iedereen vertellen. Maar Joep stottert. Het is dan niet eenvoudig om te zeggen wat je wil zeggen. Zijn vriend Tijn, een konijn denkt dat Joep wil zeggen dat hij op vakantie wil. Zijn vriendin Mies de eekhoorn denkt dat hij de gekkeschapenziekte heeft. En zo ontstaan er heel wat misverstanden voordat Joep kan zeggen wat er is. En dan is er Dirk, het nieuwe buurschaapje van Joep, die hem vertelt dat wanneer hij zelf onrustig is hij naar de wolken kijkt. Na een tijd wordt Joep ook rustig vooral in de buurt van Dirk. En dan kan hij het eindelijk vertellen. Joep is verliefd, op Dirk.


JONAS EN JASPER EN HET VERHAAL VAN SPINNERTJE - thema homoseksualiteit
Auteur: Olivier Van Gierdeghom - Uitgeverij: Jong & HiB - Prentenboek - 2008


Op ondekkingsreis in tolerantieland. Jasper is bijna zeven. Wanneer hij bij zijn tante gaat logeren, ontdekt hij in zijn neus een harige snuit. Wat doet het in zijn neus? Dat weet zijn tante hem te vertellen... Op een speelse manier wordt verteld dat verschillen tussen mensen ok zijn en dat je verliefd kan worden op wie je wilt. Ook al is dat op iemand van hetzelfde geslacht. Dit boekje werd uitgebracht door de Vlaamse holebi jongerengroep Jong & HiB uit Brugge.


KLEINE KLAAS-JAN EN OOM LIEVELING - 2007 - thema homoseksualiteit
Auteur: Pija Lindenbaum - Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren.


Prentenboek vanaf 4 a 5 jaar. Ella is dol op oom Martijn die haar om onduidelijke redenen Klaas-Jan noemt. Hij kan alles met haar doen, behalve voetballen, want dat kan hij niet, dat vind ze wel jammer. Maar dan krijgt oom Martijn een vriend, Pim, en ineens moet ze haar oom delen. Dat vind ze maar raar en niet zo fijn. Het thema in dit boek draait meer om de jaloezie van het meisje en maakt de relatie tussen de twee mannen als vanzelfsprekend.


KONING EN KONING - 2000 - thema homoseksualiteit
Auteur: Linda de Haan - Uitgeverij: Gottmer.


Vanaf 4 jaar. Er was eens een kroonprins die niet wilde trouwen. Maar dat kan niet als je op de troon komt, De kroonprins wijst alle lieftallige prinsesjes af. Plots is hij helemaal ondersteboven van de broer van een van hen, prins Heerlijk. De twee besluiten te trouwen en leven nog lang en gelukkig als Koning en Koning.

KING AND KING AND FAMILY - 2004 - thema homoseksualiteit
Auteur: Linda de Haan en Stern Nijland. Dit deel is enkel verkrijgbaar in het Engels.


Dit boekje is een vervolg op het boekje Koning en Koning - maar helaas enkel verkrijgbaar in het Engels.
De pasgetrouwde Koning & Koning gaan op vakantie en komen terug met een kindje dat ze in de jungle hebben gevonden.


LANCE EN LOT ZOEKEN ZICH ROT - 2016 - thema homoseksualiteit
Auteurs: Tim Van Camp en Steven Van Dingen - illustraties: Linda de Haan - Uitgeverij Ploegsma


Ridder Lance en ridder Lot zijn heel gelukkig samen. Toch ontbreekt er iets in hun veel te grote kasteel. Maar wat of wie? Ze zoeken in de moestuin, ze zoeken op alle markten van het land, ze plakken posters en ze vliegen naar het land van de kangoeroes.Wanneer de ridders de moed bijna opgeven, bonkt er plotseling iemand op de deuren van de poort! Lance & Lot zoeken zich rot, naar het ware verhaal van Tim en Steven, adoptiepapa뭩 van Bas en Jasper. Een prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar waarin op een speelse manier wordt uitgelegd hoe twee mannen een kind kunnen adopteren en wat adoptie precies betekent.


LOU OP WEG NAAR SCHOOL - 2016 - thema twee vaders.
auteur Kathleen Amant - 2016 - uitgeverij: Clavis


Lou heeft kriebels in zijn buik. Vandaag gaat hij voor de eerste keer op schoolreis! Lou geeft vake en zijn babyzusje een kus en neemt zijn rugzak. 'Klaar om te vertrekken, Lou?' vraagt papa. Papa loopt elke morgen met Lou mee naar school. Ja, Lou heeft twee papa's en dat is niet raar.


LOU VIERT CARNAVAL - 2017 - thema twee vaders en diversiteit
auteur Kathleen Amant - 2017 - uitgeverij Clavis.


In dit boekje staat diversiteit in al zijn vormen centraal. Er is nog steeds Lou met twee papa's. Het verhaal: Tijdens het carnvalsfeest op de school van Lou zijn bijna alle kinderen verkleed. Lou ziet een fee, een piraat, een kikker, de meester in een prinsessen jurk, maar er zijn ook kinderen die niet verkleed zijn, ook dat moet kunnen. Daarnaast toont het boekje ook nog een kindje in een rolstoel, een blinde buurtbewoner enz..


MAMA'S VAN STERRE, de - thema twee moeders
2011 - Auteur: Gea van Beuningen - Uitgeverij: T Verschil


Prentenboek. Niet iedereen heeft een papa en een mama," zegt Juf Eva. "Sommige kinderen hebben alleen een papa f een mama. Andere kinderen hebben twee papa's of twee mama's." De kinderen kijken juf Eva verbaasd aan. Iedereen denkt na over wat de juf heeft verteld.


MAM EN MAMA GAAN TROUWEN - 2006 - thema twee moeders
Auteur: Ken Setterington - Uitgeverij: De Vries Brouwers.


Tessa kijkt erg uit naar de dag dat haar twee moeders gaan trouwen. Toch maakt ze zich ook een beetje bezorgd. Wordt het wel een gewone trouwdag? Mag Tessa bruidsmeisje zijn en bloemen strooien? Wordt het een groot feest? zijn enkele van de vele vragen die Tessa heeft.


PIPPA ZOEKT EEN PAPA - 2012 - thema twee moeders
Auteur: Linda Amendt en Jan Lieffering.


Pippa heeft 2 mamma's die met elkaar getrouwd zijn. Pippa's verhaal begint met een vriendje dat aan Pippa vraagt of ze zijn vader misschien eens wil lenen? In haar droom gaat ze vervolgens op zoek naar iemand die haar vader wil zijn - want die hoor je blijkbaar te hebben-. Maar de schooldirecteur en Sinterklaas hebben al genoeg kindjes om voor te zorgen en de politieagent snapt haar vraag niet; hij denkt ze haar vader is kwijtgeraakt. Nadat Pippa nog meer potentile pappa's heeft bezocht, ontwaakt ze uit deze gekke droom. Haar 2 mamma's komen haar zoentjes geven en dan bedenkt Pippa dat ze helemaal geen pappa nodig heeft.


PLAFONDMEISJE - 2012 - thema anders zijn
Auteur: Fran Bambust - Uitgeverij: Clavis.


Vanaf 7 jaar. Grappig kinderboek over anders zijn en anders mogen zijn
Imke is een heel gewoon, doodnormaal, bovenstebraaf kind. Op het randje van saai, vinden de meesten, en dan nog wel aan de foute kant van dat randje. Maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Want wanneer ze op een dag uit haar bed valt, komt ze niet op de grond maar op het plafond terecht. Dat is niet naar de zin van de natuurwetpolitie en dus zetten die een verhaal in werking met achtervolgingen, actie, onverwachte vriendschappen en veel letters die moedig op hun plaats proberen te blijven staan in een boek dat af en toe over de kop gaat.


PRINSES NINA - 2013 - thema lesbisch
Auteur: Marlise Achterbergh - Uitgeverij: Clavis.


In Prinses Nina lees je over hoe de ouders van Nina een heleboel internationale huwelijkskandidaten uitnodigen. Zelfs de prins op het witte paard komt voorbij. Maar Nina moet er niet aan denken om met hen te trouwen, en wordt verliefd op prinses Melowo uit Ghana.


PRINSES POMPELIEN GAAT TROUWEN - 2017 - thema lesbisch
Auteur: Brigitte Minne - Illustrator: Trui Chielens - uitgeverij de eenhoorn


Prinses trouwt met meisje of over een verrassende liefde waar iedereen een mening over zal hebben.
Prinses Pompelien slaapt in de hoogste toren van een groot kasteel. Op een dag stormen giechelende hofdames haar kamer in. 멬akker worden, majesteit. Het is een bijzondere dag! Prinses Pompelien mag haar droomprins uitkiezen. Het wordt een vervelende, lange dag. Maar dan gebeurt er een wonder. Wie ziet Pompelien daar?


SIEBE WIL EEN PAPA KOPEN - thema lesbische ouders
Auteur: Moniek Vermeulen - Uitgeverij: de Eenhoorn.


Mette heeft geen papa. Dat vindt Siebe erg voor haar. Maar soms is hij jaloers op Mette. Want zij heeft geen papa die haar naar bed stuurt of boos wordt. Wanneer Mette vertelt dat ze toch wel een papa zou willen, besluit Siebe voor haar op zoek te gaan.


TWEE MAMA'S - 2013 - thema twee moeders
Auteur: Francesa Pardi - Uitgeverij: de vier Windstreken


Sommige kinderen vinden het raar dat je twee moeders hebt. Hoe kan je nu geen papa hebben? In het boekje laat men zien dat je geen papa nodig hebt om een gezin te kunnen zijn. Roos en Femke gaan gewoon naar het ziekenhuis om een kindje te krijgen. En verder doen ze met het kindje net hetzelfde als alle andere ouders. En het kind zelf gaat gewoon naar school, naar oma en opa enz... Twee mama's hebben daar is niets raars aan.


TWEE PAPA'S VOOR TANGO - 2006 - thema twee vaders
Auteur: E. Schreiber-Wicke - Uitgeverij: Vries-Brouwers


Naar het waargebeurd verhaal van Roy en Silo - twee mannetjes pinguns, die wonen in een dierentuin in Central Park, New York. Ze doen alles samen en hebben alleen oog voor elkaar. Als de oppassers ze scheiden, eten ze niet meer; worden ze daarna toch weer samengebracht, dan gaan ze net als de andere pingunpaartjes een nest bouwen, waar ze een steen in leggen om uit te broeden. Totdat de oppassers er een ei in leggen van een pingun die haar nest verlaten heeft. Zo komt de kleine Tango bij twee vaders en vormen ze een gelukkig gezinnetje.


VADERDAG MET TWEE MAMA'S - 2009 - thema twee moeders.
Auteur: Karin Wijnhoven - Uitgeverij: de Vrije Uitgevers.


Vanaf 4 jaar. Coco heeft twee mama's. Als alle kinderen op school een papieren stropdas mogen versieren om vader op vaderdag te verrassen, heeft Coco een groot probleem. Juf heeft niet in de gaten waarom Coco niet erg enthousiast reageert. De mama's merken wel dat Coco iets dwars zit. Gelukkig hebben ze een goede oplossing voor Coco's zorgen.


VERBORGEN PRINS, de - 1997 - thema lesbisch
Auteur: Sofiel Mileau - Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.


Vanaf 6 jaar. Lotte verkleedt zich graag als prins en als zodanig maakt ze haar overbuurmeisje Eva het hof. Die wil wel graag een prinses spelen. Maar Lotte als zichzelf zou ook graag haar vriendinnetje willen kussen. Het verdriet is intens als Eva hun vriendschap verraadt.


VRIEND VAN PAPA, de - 2013 - thema homoseksualiteit
Auteur: Francesca Pardi - Uitgeverij: de vier windstreken


Vanaf 5 a 6 jaar. De ouders van Julia en Sander zijn gescheiden. Al snel na de verhuizing van papa krijgt mama een nieuwe vriend. En na een tijdje heeft papa... ook een vriend! Dat is wel even wennen. Als Sanders klasgenootjes 'homo' naar hem roepen, legt de juf uit wat homo betekent ('mens') en wat het is: een mens die houdt van iemand van hetzelfde geslacht. En als ze horen dat de vriend van Sanders papa bij de politie werkt, vinden ze hem zelfs hartstikke stoer!


WERELDWONDERTJE, een - 2007 - thema homo & lesbisch ouderschap
Auteur: Mirelle van Seggelen - Uitgeverij: MvS Creations.


Vanaf 3 jaar. Een Wereldwondertje is een serie kinderboeken voor kinderen vanaf circa 3 jaar die in eerste instantie kunnen worden voorgelezen maar op latere leeftijd ook makkelijk zelf te lezen zijn. Het is het verhaal over het ontstaan van twee kindjes, dat op eenvoudige en kinderlijke wijze wordt beschreven. De bedoeling van de boekjes is om te laten zien dat kindjes krijgen niet vanzelf gaat en dat deze kinderen op een bijzondere manier ontstaan zijn, bijvoorbeeld via KID of IVF. De boekjes stralen liefde uit en laten zien hoe bijzonder deze kindjes zijn. Een Wereldwondertje IVF Dit boekje is speciaal voor alle IVF-Wereldwondertjes. Met veel enthousiasme gemaakt om als hulpmiddel te gebruiken om het IVF-verhaal uit te leggen. Het boekje gaat niet in op diverse IVF vormen zoals o.a. ICSI, omdat de verschillen erg technisch zijn. Het is een 'toevoeging' op het algemene IVF traject. De boekjes zijn speciaal gemaakt voor jonge kinderen

Terug naar Gids Klik hier

Dit bericht is gepost op 04 February, 2016 en 6945 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

14 december 2018 - Woman Only
15 december 2018 - We Party
15 december 2018 - Cave Snowballs
21 december 2018 - D-Club X-Mas Edition
22 december 2018 - Dads Night
22 december 2018 - Thomas M
24 december 2018 - X-Mas Eve
29 december 2018 - Lumbago
31 december 2018 - Revelation New Year
31 december 2018 - HIM NewYear

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Na laatste ingreep, Bo Van Spilbeeck nu ook lichamelijk helemaal vrouw + video.

 

Lichte straf voor homofoben die 2 Gentse homo koppels aanvielen, volgens rechter geen homofobie.

 

Vlaamse transgender vrouw, ondanks nieuwe wet, verstrikt in administratieve mallemolen.

 

N-VA zet zich in voor holebi's & transgenders in Oost-Vlaamse Assenede.

 

James Cooke won Dancing With The Stars + 2 videos.

 


Buitenlands nieuws

Exorcisme op holebi's en transgenders in opmars in Indonesie.

 

1ste Mexicaans homo koppel dat erkenning huwelijk krijgt in hele land zorgt mogelijk voor openstelling alle staten.

 

Zuid-Afrika gaat homohuwelijks weigeraars bij wet verbieden.

 

Schotse Queer kunstenares won prestigieuze kunstprijs + video.

 


Showbizz nieuws

Ryan Murphy start organisatie die vecht tegen anti holebi & transgender politici.

 

Liefdesboodschap met vliegtuig van Ellen voor Portia mislukte hilarisch + video.

 

Joods homo koor brengt bewerking van Queen song + video.

 

Amerikaanse actrice blijkt al twee jaar een relatie te hebben met een vrouw.

 


Andere nieuws

Populairste zoekwoorden via porno zoekrobots zijn opmerkelijk dit jaar.

 

Indiase dokter die elektroshocks aan holebi's gaf om ze te genezen gedagvaard + lijst verboden.

 

Kerken vechten wet aan die holebi's en transgenders beschermd op de werkvloer.

 

Aanpassing EU verklaring holebi & transgender rechten door veto van Polen en Hongarije.