Je leest:

Uitspraak in zaak lesbisch moordcomplot Oost-VlaanderenDonderdag 28 Januari 2016
Donderdag avond, zeer laat, kwam er pas een uitspraak in de zaak rond het moordcomplot waarbij de lesbische Brenda Rollier werd vermoord door haar ex Cindy De Laet in samenwerking met minnares Brigitte van Raemdonck en diens zoon Mathias Cop. De strafmaat bepaling kwam pas vandaag, vrijdag. (zie verderop in dit bericht).

De Jury van het Gentse hof van assisen oordeelde donderdag dat de 34-jarige Cindy de Laet en de 46-jarige Brigitte van Raemdonck, schuldig zijn aan de moord op de 25-jarige Brenda Rollier in 2010. Twee jaar lang probeerde de dames alles te doen gelijken op een zelfmoord. De 22-jarige Mathias Cop, zoon van Brigitte, werd vrijgesproken wegens onweerstaanbare drang. De 13-jarige vriend van de zoon die ook aanwezig was bij de feiten zit al lange tijd in een jeugdinstelling omdat hij op het moment van de feiten minderjarig was en niet uit handen van de jeugdrechter kon worden gegeven.

Betreffende Cindy De Laet oordeelde de jury dat haar verklaring op essentiële punten niet geloofwaardig was. "Ze heeft haar verklaringen diverse keren gewijzigd, en ze worden tegengesproken door de andere beschuldigden en andere getuigen. Ze (Cindy & Brigitte) hebben samen een moordplan beraamd, waarbij De Laet het slachtoffer ging verdoven en daarna met de honden ging wandelen, zodat later Van Raemdonck het slachtoffer zou kunnen gaan wurgen en een zelfmoord zou ensceneren".

Bij de schuldvraag van Mathias Cop, de zoon van Brigitte, die aanwezig was tijdens de moordpartij, motiveerde de jury in het arrest dat hij zeer sterk door zijn eigen moeder werd gemanipuleerd, en dat hij daar niet kon aan weerstaan. "Ze heeft hem gelokt om de feiten mee uit te voeren, hij werkte pas mee na streng bevel van zijn moeder, waarbij het niet helemaal tot hem doordrong dat het om een effectief moordplan ging. Zijn wil werd volledig uitgeschakeld door zijn moeder. Tijdens het proces bleek dat Brigitte haar zoon meermaals na de moord had gezegd dat hij moest zwijgen, daarbij beloofde ze hem geld. In een sms bericht stond ook te lezen dat hij aan de politie moest zeggen dat hij van niets wist.

Vrijdag 29 januari 2016 - uitspraak +strafmaat
In haar laatste woord zei Van Raemdonck: "Ik heb veel spijt van alles wat er gebeurd is. Ik heb enorm veel spijt. Aan de familieleden van Brenda wil ik laten weten dat wat er ook gebeurt, ik zal mijn straf aanvaarden." Cindy De Laet had een gelijkaardig laatste woord. "Ik heb heel veel spijt van wat er gebeurd is. Aan de familie van Brenda, sorry, dat is al wat ik kan zeggen. Ik zal mijn straf ondergaan", zei De Laet.
De straf
Het Gentse hof van assisen heeft vandaag rond 15:30, Cindy De Laet, 34, en Brigitte Van Raemdonck,46, veroordeeld tot elk dertig jaar cel voor de moord in 2010 in Beveren op de 25-jarige Brenda Rollier. Het hof en de jury hadden drie uur nodig om tot de uitspraak te komen.

De feiten
De feiten speelden zich af in 2010 in de woning van Cindy De Laet en haar echtgenote het slachtoffer Brenda Rollier, in de Dijkstraat in de Beverse deelgemeente Melsele. Het lichaam van Brenda werd op 1 juli 2010 aangetroffen door Cindy en haar oom. Toen de spoedarts ter plaatse kwam kon die enkel nog het overlijden vaststellen. Na kort onderzoek werd de doodsoorzaak vastgesteld op zelfmoord. Twee jaar lang bleef het bij zelfmoord waarbij Brenda zich zou hebben vervangen met een hondenriem onder aan de trap.
Maar een jaar later, in 2011, werd het onderzoek opnieuw geopend. Omdat de moeder van Cindy in een verklaring aan de politie liet weten dat Brigitte haar verteld had dat ze Brenda had vermoord. Brigitte mocht van Cindy niet zeggen dat zei degene was die daartoe opdracht had gegeven. Brigitte en Cindy hadden een affaire.
In eerste instantie bekende Cindy eerst dat ze mee schuldig was aan de moord op Brenda maar later trok ze die verklaring in. Op het proces zei advocaat van de Burgerlijke partij, Jef Vermassen, dat Cindy niets meer was dan een leugenaar. "Liegen, bedriegen en manipuleren zijn haar basiskenmerken. Ze doet alles wat een normaal onschuldig mens niet zou doen. Ze deed alsof ze in rouw was terwijl ze ging feesten met haar nieuwe geliefde. Ze liet zich notabene zelfs na de moord door de politie afzetten bij de moordenares van haar ex waarmee ze aan een stuk door contact hield, zelfs nadat die haar zogezegd de feiten had bekend. Ze zegt dat ze van Brigitte de details van de moord wou te weten komen, maar ze wist er alles al van. Zij heeft de honden leibanden klaar gehangen en ze wist waar Brenda zou hangen, aldus Vermassen tijdens het proces.

LEES OOK
LESBISCHE VROUW VERMOORD DOOR EX VRIENDIN, MINNARES & DIENS 13-JARIGE ZOON


Bronnen: hln.be, demorgen.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 January, 2016 en 3085 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

19 september 2020 - Biseksuelen + Dag, Online
30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 

Vijfde regenboogzebrapad in de provincie Vlaams Brabant + lijst.

 

Ook kleine Antwerpse gemeente heeft nu een Regenboogzebrapad.

 

Belgian PrideFestival (12 tot 29 september), met aangepast (online) programma.

 


Buitenlands nieuws

Barbados gaat tweede stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.

 

Europese Unie reageerde eindelijk op situatie van holebi's en transgenders in Polen + video.

 

Meer dan honderd grote bedrijven waaronder Microsoft, Disney, Sony komen op voor Britse transgenders.

 

Trump lanceerde lijst van anti holebi en anti transgender kandidaat leden voor het Hoogste Hof.

 

Nederland lanceerde wereldwijde unicum voor holebi en transgender+ jongeren + video.

 

Homokus tussen hamburger mascottes.

 

TikTok geeft toe (soms) holebi & transgender+ gerelateerde hashtags te censureren.

 


Showbizz & Sport

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.

 

Brokeback Mountain schrijvers komen met waargebeurde film over homo tiener die na pesterijen zelfmoord pleegde.

 

Belgische Drag Queen doet mee aan Nederlandse versie van RuPaul's Drag Race + 2 video's.

 

Uniek: Wonder Woman boek mét verhalen over historische holebi & trans+ activisten én enkele bondgenoten.

 

Niecy Nash, na twee huwelijken met een man nu gehuwd met een vrouw.