4de stad met legaal partnerschap homo & lesbi koppels in Taiwan.Taiwan blijft positief in het nieuws komen. Vandaag blijkt dat er een vierde stad bij komt waar homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. Dit keer gaat het om Tainan, een oude stad in de provincie Taiwan. Eerder kon je bij holebi info al lezen dat er ook legale partnerschappen zijn in: Kaohsiung, Taipei enTaichung.

Burgemeester William Lai kondigde gisteren met trots aan dat zijn stad de vierde wordt waar homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. Daarbij riep hij andere steden en geheel het land op om het voorbeeld van zijn stad en de drie andere steden te volgen. Lai zei ook nog: "Tainan is een oude stad waar we altijd respect, tolerantie en begrip hoog in het vaandel hebben gedragen. Omdat onze overheid nog aarzelt zetten wij nu zelf de stap naar meer gelijkheid".

Bijna twee weken geleden kon je bij holebi info lezen dat er voor het eerst een vrouw werd verkozen als president in Taiwan. Tsai Ing-wen is bovendien zeer pro homohuwelijk, en de kans is groot dat het onderwerp daardoor opnieuw op de overheidstafel zal komen. Eerder (2013) werd een gesprek over legale partnerschappen of een homohuwelijk tegen gehouden door Christelijke partijen. Maar sindsdien is er veel veranderd. Zo stond de overheid van Taiwan vorig jaar voor het eerst toe dat homo en lesbische koppels ook mee deden aan een ceremonieel massahuwelijk, en deed de Taiwanese overheid een onderzoek naar het support onder hetero's over het homohuwelijk, waaruit trouwens bleek dat een meerderheid pro is. Holebi's hopen dat het nu allemaal wat sneller zal gaan onder presidente Tsai Ing-wen.

LEES OOK
TAIWAN KOOS 1ste VROUWELIJKE PRESIDENT DIE ZEER PRO HOMOHUWELIJK IS(2016)
VERBINTENIS TS 2 STEDEN IN TAIWAN MET LEGALE PARTNERSCHAPS WET HOLEBI KOPPELS (2016)
UNIEK OVERHEID TAIWAN LIET HOLEBI KOPPELS MEE CEREMONIEEL HUWEN (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 January, 2016 en 2689 keer gelezen.