Transgender sporters mogen bijna zonder voorwaarde deelnemen aan Olympische Spelen.Transgender sporters moeten niet langer een volledige transitie hebben ondergaan om mee te doen aan de Olympische Spelen. Dat liet zopas het Internationaal Olympisch Comité (IOC) weten. Toch blijven er enkel voor transgender vrouwen nog voorwaarden bestaan om mee te mogen doen aan Olympische wedstrijden.

Onder de nieuwe richtlijnen zullen vanaf nu ook transgender sporters mogen deelnemen die nog geen, of geen gender veranderende operatie hebben ondergaan. Het IOC zegt daar verder over: "Chirurgische anatomische veranderingen vereisen als voorwaarde voor deelname, als onderdeel van eerlijke concurrentie zijn niet meer nodig, want ze zijn in strijd met de ontwikkeling van de wetgevingen en ideeën van mensenrechten".

Toch blijven er nog enkele voorwaarden gelden. Zo zullen vrouwelijke transgenders nog steeds moeten aantonen dat ze het 'juiste' aantal testosteron en hormonen hebben voor ze mogen mee doen aan een wedstrijd. Daarnaast zullen transgender vrouwen die zichzelf als vrouw aan melden dit gedurende vier jaar niet meer mogen veranderen. En ze zullen soms ook worden onderworpen aan hormonale testen waarbij indien ze falen ze gedurende 1 jaar zullen worden uitgesloten. Trangender mannen mogen deelnemen aan wedstrijden zonder voorwaarden. Tot nu toe is er nog geen enkele transgender Olympische sporter uit de kast gekomen, wat niet wil zeggen dat ze niet bestaan.

LEES OOK
EERSTE SPORTER UIT DE KAST DIT JAAR
NIEUWE SPORT GELIJKHEIDSSTICHTING GAAT HOLEBI & TRANS SPORTERS UIT DE KAST HELPEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 January, 2016 en 2721 keer gelezen.