Je leest:

Geschillencommissie KBVB beraadt zich over voetballer Benito Raman en uitspraak over homo's + 2 video's. + UPDATE 13/01 = uitspraak.
De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beraadt zich momenteel over een mogelijke schorsing voor voetballer Benito Raman, die zich moet verantwoorden voor zijn uitspraak 'Alle boeren zijn homo's' na de wedstrijd AA Gent - KV Kortrijk in december van vorig jaar. Dit staat te lezen op de website van de krant Het Laatste Nieuws.

De verdediging gaat voor de vrijspraak, de club vindt dat Raman al genoeg gestraft is. Want de voetballer werd al twee weken geschorst en moest al 70% van zijn maandloon van december afstaan. Bovendien kreeg hij ook geen presmies, waaronder wellicht de riante kwalificatiepremie voor de achtste finales van de Champions League. Advocaat Dirk De Meester is van mening dat een shorsing van vijf speeldagen buiten proportie zou zijn, een voorwaardelijke straf lijkt hem beter.

Het bondsparket eist een schorsing van vijf speeldagen, op basis van artikel 58 uit de disciplinaire code van de FIFA. Daarin staat dat eenider die met zijn woorden of acties de waardigheid van een individu of van een groep personen beledigt naar aanleiding van ras, kleur, taal, religie of origine, voor minstens vijf wedstrijden wordt geschorst. Daarbovenop wordt een stadionverbod en een boete van minstens 18.500 euro opgelegd. Er zou wel ruimte worden gelaten voor een minder strengere straf, wat zou neerkomen op een straf met een deel uitstel. De Geschillencommissie zal weldra oordelen. Men verwacht wel een duidelijk signaal dat wat de voetballer deed niet kan. procureur Ebe Verhaegen zei nog "Je bent een fantastische voetballer en een groot talent. Let wel: de grens tussen een idool en een idioot is heel dun. Geef de micro aan een zanger en spreek zelf met de voeten." Raman zelf drukte opnieuw zijn spijt uit. "Ik heb me laten meeslepen in mijn enthousiasme. Ik kon de draagwijdte van mijn woorden niet inschatten. Dit zal geen tweede keer meer gebeuren." Bekijk hieronder twee video's rond het gebeurde:

UPDATE 13 JANAURI
Het verdict van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is gevallen. Benito Raman heeft een speeldag effectieve schorsing gekregen, twee voorwaardelijke en een geldboete van 1.200 euro. De schorsing gaat in op donderdag 14 januari waardoor waardoor Raman enkel komend weekend aan de kant staat. Hij mist dan de topper van zondag in de Ghelamco Arena tegen RSC Anderlecht.

AA Gent gaat niet in beroep tegen de schorsing, dat bevestigde AA Gent-voorzitter Ivan De Witte dinsdagavond aan persagentschap Belga. "Ik noem het een billijke uitspraak van de Geschillencommissie van de KBVB", vertelde De Witte. "Wij hadden vanuit de club reeds een statement gemaakt door onze speler zelf al een schorsing op te leggen. Blijkbaar wou men toch nog in deze zaak tussenkomen door Benito Raman vanuit de voetbalbond nog een bijkomende speeldag schorsing op te leggen, naast de twee speeldagen voorwaardelijk. Ik kan die uitspraak echter plaatsen en dus gaan wij hiertegen niet in beroep gaan. Het zou anders niet coherent zijn met onze eerdere houding die wij innamen als club. Wij moeten de zaak ook eens achter ons kunnen laten. Morgen/woensdag wacht er een heel belangrijke dag voor AA Gent met de uitreiking van de Gouden Schoen en dan is er dit weekend nog de ontmoeting met Anderlecht." (Bron: nieuwsblad.be)
LEES OOK
HOLEBI JONGEREN VRAGEN RAMAN IN REGENBOOG SHIRT TE SPELEN
BELG HOLEBI ORGANISATIES REAGEREN TOTAAL ANDERS OP HOMOFOBIE IN VOETBAL

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 12 January, 2016 en 2707 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 


Showbizz & Sport

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.