2016 het jaar van anti holebi & trans wetten in de VS?2015 was in de Verenigde Staten het jaar van de overwinningen voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en het verwerven van gelijke rechten. Maar het jaar 2016 zal naar alle waarschijnlijkheid een jaar worden van anti holebi en transgender wetten. Dat blijkt uit een rapport van het Human Rights Campaign.

In het rapport staat te lezen dat men alvast in 27 Amerikaanse anti holebi en transgender wetten verwacht. In 2015 werden er 151 anti holebi en transgender wetten ingediend in 33 staten. Gelukkig faalden de meeste van deze wetsvoorstellen. Maar er zijn nog tal van wetsvoorstellen die nog lopende zijn en nog dit jaar zullen worden voortgezet, behandeld en afgehandeld. In de staten Indiana, Missouri, Zuid-Carolina en Tennessee zijn er nu al nieuwe anti holebi wetten voorgesteld. Het rapport stelt dat 2016 een kritiek jaar zal worden voor de strijd om gelijke rechten voor holebi's en transgenders in de gehele VS.

Veel heeft te maken met het feit dat vooral Religieuzen en Republikeinen alles behalve blij zijn met de verworven gelijke rechten van het afgelopen jaar. En het feit dat de Republikeinen sinds de laatste verkiezingen in de meerderheid zijn en in veel staten aan de macht. Daarbij is vooral het feit dat het homohuwelijk legaal is in de gehele VS een probleem voor Republikeinen en sommige religieuzen, waarbij men er alles aan wil doen om of de klok terug te draaien, of om met extra wetten te komen die het holebi's en transgenders moeilijk kunnen maken. Zoals de beruchte religious freedom laws, waarbij mensen op basis van religieuze vrijheid andere mensen (lees holebi's & transgenders) wettelijk mogen discrimineren. Wanneer er dan ook nog eens een Republikeinse president zou worden verkozen ziet het er nog slechter uit voor holebi's en transgenders in de VS. Toch blijven velen optimistisch en stellen ze dat het support van de doorsnee Amerikaan voor gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders steeds groter wordt en dat ook heteroseksuelen bereid zijn mee te strijden voor het behoud van gelijke rechten.
LEES OOK
HOMOHUWELIJK OPNIEUW VERBODEN IN AMERIKAANSE STAAT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 January, 2016 en 2712 keer gelezen.