Dood ons homo's of geef ons gelijke rechten. (Malawi)Recent nam Eric Samisa, 26, (foto) een moedige beslissing. Hij kwam publiekelijk uit de kast in het Afrikaanse Malawi waar in theorie homoseksualiteit nog strafbaar is. Samisa deed zijn coming out voor de nationale Tv en zei daarbij dat de overheid dringend een beslissing moet nemen: "Of jullie vermoorden ons, of jullie geven ons gelijke rechten, zodat we niet langer ondergedoken moeten leven als tweederangs burgers".

Kort na het interview, dat ook in de kranten verscheen, werd hij door de politie opgepakt, maar diezelfde dag werd hij nog vrijgelaten. Voor zijn eigen veiligheid is hij opnieuw ondergedoken. In theorie is homoseksualiteit strafbaar met veertien jaar celstraf in Malawi. Maar in 2012 schafte de overheid de wet deels af waardoor men nu in een soort van schemerzone leeft en het niet duidelijk is of homoseksualiteit nu wel of niet nog strafbaar is. Samisa wil dat de overheid zo snel mogelijk meer duidelijkheid brengt zodat hij zelf en vele andere holebi's niet langer in angst en onwetendheid moeten leven. Volgens Samisa is het leven van holebi's in Malawi wel licht verbeterd sinds de komst van sociale media in het land, waardoor holebi's elkaar makkelijker kunnen vinden en zich kunnen verenigen.
Extra info
Momenteel zijn er 17 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit niet strafbaar is. Maar deze landen, met uitzondering van Zuid-Afrika, hebben verder geen enkele vorm van gelijke rechten wetten en sommige landen hebben een homohuwelijks verbod. De 17 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit legaal is zijn: Benin - Burkina Faso - Kaapverdiƫ - Ivoorkust - Centraal-Afrikaanse Republiek - Tsjaad - Djibouti - Guinee-Bissau - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Lesotho - Mali - Niger - Democratische Republiek Congo en Zuid Afrika.
LEES OOK
VICTORY HOMOSEKSUALITEIT LEGAAL IN AFRIKAANS LAND (Mozambique)
GEEN ZWAARDERE BESTRAFFING HOMOSEKSUALITEIT IN AFRIKAANS LAND (Kenia)
OVERWINNING HOLEBI'S IN AFRIKAANS LAND WAAR HOLEBI ZIJN STRAFBAAR IS (Zimbabwe-

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 January, 2016 en 2696 keer gelezen.