Eerste NBA Scheidsrechter uit de kast.

Bill Kennedy, Top NBA (National Basketball Association) scheidsrechter, is zopas uit de kast gekomen. Kennedy deed zijn coming out voor Sports on Sunday en zei een trotse scheidsrechter en homo te zijn.

Verder zei Kennedy dat hij in de voetsporen treedt van velen die hem voorgingen door uit de kast te komen in de sportwereld. En dat hij hoopt met zijn eigen coming out een signaal aan jonge sporters te geven dat het oké is om holebi te zijn. De scheidsrechter kreeg tal van positieve reacties, ook van NBA commissaris Adam Silver die hem prees omwille van het feit dat Kennedy al 18 jaar een top scheidsrechter is en om zijn moed om uit de kast te komen. Kennedy is tot nu toe de enige scheidsrechter uit de NBA die uit de kast is.

In 2013 kon je bij holebi info lezen dat NBA speler Jason Collins de eerste basketbalspeler was die uit de kast kwam. Hij kondigde dat nieuws toen aan met de woorden: 'I'm Black Gay and Proud.' In 2014 kwam de prof basketbalspeler Derrick Gordon uit de kast. En dit jaar kwam de Franse prof basketbalster Elodie Godinu uit de kast met haar Nederlandse prof basketbalster vriendin Naomi Halman. Eerder waren ook al uit de kast de prof basketbalsters Brittney Griner, Michele Van Gorp, Ann Wauters, Sharnee Zoll-Norman, Seimone Augustus en Sheryl Swoopes. En de prof basketballers Kye Allums en Will Sheridan.

LEES OOK
BELG SPORTSTER UIT DE LESBISCHE KAST
PROF BOKSER UIT DE KAST (16de sporter uit de kast dit jaar)
15de SPORTER UIT DE KAST DIT JAAR + LIJST ALLE SPORTERS UIT DE KAST DIT JAAR

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 December, 2015 en 2379 keer gelezen.