Je leest:

Amerikaanse Tv zenders doen het goed met holebi's & transgenders.De Amerikaanse organisatie GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) kwam zopas weer met zijn beoordeeling over hoe het staat met de vertegenwoordiging van holebi en transgender personages op de Amerikaanse Tv. Dat doet de organisatie al sinds 2005 waarbij men zowel media als programmamakers adviseert als bekijkt hoe ze omgaan met holebi en transgender onderwerpen, in een poging te zorgen voor meer diversiteit.

En dat men daar in slaagt blijkt elk jaar opnieuw. Want ook nu weer zien we in het komende tv-seizoen van 2015 - 2016 weer meer vooruitgang. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de organisatie die alvast de programma's die worden uitgezonden vanaf 1 juni 2015 tot en met 31 mei 2016 alvast onder de loep namen, Series van de grote netwerken en de diverse kabel- en streamingkanalen zijn opgenomen in de cijfers.

Verder blijkt dat in series op de grote Amerikaanse netwerken (NBC, FOX, ABC en CMS) er toch al weer 35 vaste holebi personages te zien zijn. Een zelfde aantal holebi personages heeft een gastrol in een serie waarmee het aantal op 70 personages komt. Het grootste aandeel van de holebi personages is te zien bij de zender FOX. Deze zender kwam dit jaar met maar liefst zes series waarin holebi personages voorkomen. Mt de representatie van transgenders is het wel nog steeds slecht gesteld, hoewel deze groep steeds meer in de aandacht komt in de media blijven ze onder vertegenwoordigd in serie's.

Kabelzenders doen het beter. Hierbij zijn er 84 vaste holebi personages te zien en 58 holebi gastpersonages. Slechts drie personages waren transgenders en alle drie waren het gastpersonages. De meeste holebi en transgender personages komen voor via de series van streamingsdiensten Netflix, Hulu en Amazon. Van de 23 series komen er maar liefst 43 vaste holebi personages voor, dat lijkt minder dan op de kabel, maar er zijn dan ook meer tv-programma's op de kabel te zien.

Dat er steeds meer holebi en transgender personages in series komen op de Amerikaanse Tv ziet GLAAD als een goede stap in de juiste richting voor het weergeven van meer diversiteit. Wat tegenwoordig opvalt is dat er vooral veel mannelijke biseksuele personages in series voorkomen. Verbeterpunten zijn vooral dat er te weinig niet blanke holebi personages zijn. Verder blijkt dat veel Amerikanen door het zien van holebi en transgender personages een andere kijk krijgen op seksuele geaardheid en gender identiteit, en dit in de positieve zin, aldus www.glaad.org

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 October, 2015 en 2055 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

29 maart 2019 - Lush
30 maart 2019 - Bear Party
30 maart 2019 - Velvet69 No Limits
30 maart 2019 - Senses 3
02 april 2019 - Alaska Thunderfuck
05 april 2019 - Girls for Girls
06 april 2019 - Le Zoo
06 april 2019 - Cave 13
12 april 2019 - Kinky Night
19 april 2019 - La Demence Easter

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.

 

Bericht over aanslag op homobars in Oostende zorgt voor paniek + video.

 

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...

 

Belgie gaat chemseks onder homo en biseksuele mannen onderzoeken en bespreekbaar maken.

 

Holebi's uit Sint-Niklaas en MGB finalist willen nieuwe bloeddonatiewet.

 


Buitenlands nieuws

Brunei komt met wet die dood stenigen van holebi's toestaat.

 

Kinderen van lesbische ouders experimenteren meer.

 

Positieve zaken uit wereldwijd rapport rond gelijke rechten wetten voor holebi's.

 

Kenia weer stap dichter bij om homoseksualiteit uit de strafwet te halen.

 

Google wil anti holebi & transgender app niet verwijderen.

 

Hoe staat de nieuwe grootste partij van Nederland tegenover holebi & transgender rechten?

 


Showbizz nieuws

Eerste transgender personage (door trans actrice) in populaire soap.

 

Dove transgender man krijgt rol in DC superhelden Tv serie Titans.

 

Voor het eerst transgender model in project Runway.

 

Conchita Wurst toont opnieuw nieuwe look, fans geschokt maar tevreden + video.

 

Sam Smith komt uit de kast als genderqueer.