Legaliseer homohuwelijk en sta vrouwen toe meerdere mannen te huwen in China.Sta het homohuwelijk toe en laat vrouwen met meer dan 1 man trouwen om het probleem van gender ongelijkheid aan te pakken. Dat zegt de prominente Chinese hoogleraar economie Xie Zuoshi (foto).

China heeft al jarenlang een overschot aan mannen. Dit is vooral te wijten aan het feit dat het land in 1979 een wet invoerde waarbij Chinezen nog maar 1 kind mogen hebben. Daarbij gebeurt het met de regelmaat van de klok dat vrouwen die zwanger zijn van een meisje abortus plegen, omdat volgens de Chinese tradities een jongen belangrijker is. Hij moet later zorgen voor zijn ouders of schoonouders en verder nog aan tal van tradities in stand houden die alleen zijn weggelegd voor jongens. Het gevolg laat zich raden, er is een serieus tekort aan vrouwen. Men schat dat er ondertussen ruim 30 miljoen Chinese mannen geen vrouw kunnen vinden. Daar komt ook nog bij dat de weinige vrouwen die er zijn enorm hoge eisen stellen aan een eventuele partner, en niet alle mannen kunnen aan die wens(en) voldoen.

Daarom stelt professor Xie Zuoshi voor dat men toestaat dat vrouwen met meer dan 1 man mogen trouwen. Ook het toestaan van het homohuwelijk zou mee een oplossing zijn voor het teveel aan mannen. Verder zou hij ook graag zien dat de overheid prostitutie legaliseert zodat eenzame arme mannen hun seksuele noden kwijt kunnen en zich niet vergrijpen aan onschuldige dames of meisjes. Ook mannen de optie geven een bruid in het buitenland te zoeken moet een optie kunnen zijn. Om huwelijken tussen 1 vrouw en meerdere mannen te verdedigen stelt de professor dat er nu al in plattelandsdorpjes (waar men minder de wet van het 1 kind beleid opvolgt) vrouwen zijn die trouwen met een man en ook al diens broers, en dat deze huwelijken standhouden. Zuoshi stelt dat wanneer de overheid geen enkele van deze oplossingen invoert het land nog meer in de problemen zal komen en er voor zal zorgen dat er nog een grote onstabiele maatschappij ontstaat.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 26 October, 2015 en 1939 keer gelezen.