Uniek: overheid laat holebi koppels trouwen in land waar homohuwelijk nog niet legaal is.
Zaterdag zijn er tien homo en lesbische koppels gehuwd in een massa huwelijks ceremonie in Tapei (Taiwan). Bijzonder feit was dat dit werd georganiseerd door de overheid, terwijl het homohuwelijk (nog niet) legaal is in het land. Wel heeft Tapei sinds dit jaar legale partnerschappen voor holebi koppels, daarmee volgde het de stad Kaohsiung.

In Tapei organiseert men om de twee jaar een massa huwelijks ceremonie. Dat doet men al sinds 1973. Maar gisteren mochten er voor het eerst ook homo en lesbische koppels mee doen aan het evenement. Dat is zeer bijzonder gezien het feit het homohuwelijk (nog niet) legaal is in Taiwan. Burgemeester Ko Wen-je van Tapei zegende het huwelijk van 123 koppels in het sportstadium van de universiteit van Tapei, onder die koppels dus ook tien homo en lesbische koppels.

Holebi rechtenactivist Nelson Chen, die zelf ook trouwde met zijn vriend Kao Chih-wei, zei dat hij niet enkel mee deed om zijn 10-jarige relatie te vieren met zijn vriend, maar ook om de overheid van Tapei te steunen in diens beslissing om ook holebi koppels toe te laten in het massa huwelijks evenement. Het homohuwelijk is (nog niet) legaal in Taiwan. Maar in 2013 werd al wel een wetsontwerp goedgekeurd maar sindsdien ligt alles stil. De wet moet nog door drie vergaderingen van de overheid en door de president worden ondertekend. Holebi's hopen dat door de actie van Tapei de overheid van Taiwan de wet terug op de tafel brengt en snel het homohuwelijk legaliseert. Recent kon je bij holebi info lezen dat de overheid wel al een online referendum organiseert over het homohuwelijk.

LEES OOK
TAIWAN GAAT ONLINE REFERENDUM HOUDEN OVER HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 October, 2015 en 1832 keer gelezen.