Internationaal best verkopende jeugd auteur komt uit de transgender kast.

De internationaal best verkopende auteur van jong volwassen boeken, James Dawson, 30, is zopas uit de transgender kast gekomen, en zal hij in de toekomst door het leven gaan als vrouw. Voorlopig gebruikt hij voor zichzelf nog een mannelijk voornaamwoord. Met zijn coming out is hij de eerste Britse auteur van jong volwassen boeken die uit de tarnsgender kast komt.

Dawson schreef top boeken als: Hollow Pike, Say Her Name en This Book is Gay. In een interview vertelt hij over het feit dat hij zich al kind al erg anders voelde, en dat hij op een bepaald moment zelfs begon te bidden met de vraag, laat me a.u.b. wakker worden als meisje. Maar lange tijd dacht hij homo te zijn, en kwam het niet in hem op dat hij wel eens transgender zou kunnen zijn. "Ze vertelden me de hele tijd dat ik een jongen was, en ik droomde van jongens, dus dacht ik dat ik homo was, maar eigenlijk was ik een meisje dat droomde van jongens". Het echte besef transgender te zijn kwam toen hij een transseksueel meisje ontmoete waarna de puzzelstukjes in elkaar vielen.

Toch duurde het nog vele jaren voor hij zichzelf durfde te zijn. Maar nu is het zover en binnenkort begint hij aan zijn transitie van man naar vrouw. Waarom hij pas nu zichzelf durft en kan zijn? "Omdat ik de idee heb dat transgender zijn nu meer aanvaard is dan vroeger, mensen zien ons niet zo vaak meer als freaks, en beginnen het meer te begrijpen". Tot slot zegt Dawson te hopen dat hij na 1 jaar helemaal naar buiten kan komen als vrouw. Weldra toert Dawson enkele maanden door de UK als onderdeel van World Book Day met zijn nieuwste boek: Spot The Difference, waarbij hij naar eigen zeggen hoopt dan al te zijn gestart met het nemen van hormonen, het begin van de transitie.

LEES OOK
UNIEK 2 BRITSE TOP SOAPS KOMEN MET TRANSGENDER PERSONAGE DOOR TRANSGENDERS
TRANSGENDER MAN FIRST RUNNER UP IN WEDSTRIJD
WERELDRECORD HOUDER BODY BUILDING UIT DE TRANSGENDER KAST
TRANSGENDER JONGEN VAN 13 KOMT UIT DE KAST OP SCHOOL + VIDEO
FAVORIETE DEELNEEMSTER IDOLS KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 October, 2015 en 2278 keer gelezen.