Voor het eerst homofoben veroordeeld in Rusland

Het is extreem zeldzaam dat er goed nieuws komt vanuit Rusland, maar dit keer mogen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders voor een keer juichen, want zopas zijn er zes grote homofoben achter tralies gezet.

Zes leden van de Russische organisatie Occupy Pedophilia, de groep achter de vele zware mishandelingen van homo's, waarbij ze hun gruweldaden vastlegden op video, en daarna op Russische sociale media deelden, zitten sinds kort in de cel. De Russische politie arresteerde negen mannen die onder valse voorwendselen homo's naar een huis lokte om ze vervolgens te mishandelen. De groep beweerde te strijden tegen pedofielen maar in werkelijkheid maakten ze gewoon letterlijk en figuurlijk jacht op homo's. De leider van de groep zit al een tijdje in de cel wegens hooliganisme.

De Sinarsky Arrondissementsrechtbank van de Russische stad Kamensk-Oeralski bevond negen leden van de groep schuldig aan op zijn minst 19 aanvallen tegen homo's. Ze werden schuldig bevonden aan doodsbedreigingen, martelingen en het veroorzaken van matige schade aan de gezondheid. Maar ze werden niet schuldig bevonden aan deelname van een extremistische groepering. Zes beklaagden kregen een celstraf tussen de drie en zes jaar, en drie anderen kregen een voorwaardelijke straf. Het is voor het eerst dat er mensen werden veroordeeld wegens het aanvallen van homo's in Rusland, al is dat niet met zoveel woorden gesteld in de rechtbank toch zijn de mannen veroordeeld voor wat ze deden met homo's.

LEES OOK
HOLEBI'S & TRANS KAN JE BETER VERMOORDEN, ALDUS RUSSEN
ER IS GEEN HOMOFOBIE IN RUSLAND, EN IK BEN PRO HOLEBI RECHTEN, ALDUS POETIN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 October, 2015 en 1949 keer gelezen.