Na aankondiging referendum homohuwelijk komt 1ste minister uit de kast.

Afgelopen zaterdag kon je bij holebi info lezen dat het eiland Isle of Man een referendum gaat houden over het homohuwelijk. Het nieuws werd aangekondigd door 1ste minister Allan Bell die vandaag terug in het nieuws komt.

Allan Bell is zopas uit de homo kast gekomen. Naar eigen zeggen heeft hij al 21 jaar een relatie met zijn vriend. Ook zegt hij dat hij eigenlijk nooit in de kast zat, maar dat niemand hem gewoon vroeg naar zijn partner situatie. De meeste mensen rondom hem wisten het natuurlijk al lang, maar Bell was tot nu toe nog niet publiekelijk uit de kast gekomen en dat doet hij nu net op het moment, dat het eiland een referendum houdt over het homohuwelijk.

Zoals je eerder al kon lezen is Isle of Man een eiland in de Ierse Zee. Net als de Kanaaleilanden is het Brits Kroonbezit, maar het is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk (al wordt het daar vaak mee geassocieerd). Isle of Man is ook geen lid van de Europese Unie. Maar het staatshoofd is wel de Britse Queen Elizabeth. Homoseksualiteit werd pas legaal in 1992 daarvoor was het strafbaar met een levenslange celstraf. Sinds 2006 zijn holebi's beschermt tegen discriminatie op het werk. Sinds 2007 mogen transgenders legaal hun gender laten aanpassen. En sinds 2011 mogen homo & lesbische koppels kinderen adopteren en mogen lesbische koppels gebruik maken van IVF, en eveneens sinds 2011 heeft het eiland legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels, en wie weet binnen x aantal tijd ook een homohuwelijk.

LEES OOK
1ste POLITICUS UIT PUERTO RICO UIT DE KAST
NA HOMOFOBE AANVAL KOMT POLITICUS UIT DE KAST IN ISRAEL
OPNIEUW IERSE POLITICUS UIT DE KAST
IERSE MINISTER KOMT UIT DE KAST

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 07 October, 2015 en 2413 keer gelezen.