Russische holebi en transgender jongeren slaan terug.Eerder kon je bij holebi info lezen over de Russische holebi en transgender jongerensite Childeren 404 waarbij de oprichtster voor de rechter moest verschijnen, wegens de overtreding van de Gay 'Propaganda' wet, en waarbij de Russische waakhond VK, de Russische versie van Facebook verplichte de jongeren website offline te halen.

De Russen dachten dat ze hadden gewonnen maar hebben verkeerd gedacht. Want 1 dag na het laten sluiten van de holebi en transgender jongerenwebsite werd er een nieuwe versie opgestart, onder dezelfde naam, opnieuw op VK, die meteen dubbel zoveel actieve jongeren aantrok. Slechts enkele uurtjes na de opstart van de nieuwe Childeren 404 pagina waren er 72.000 jonge Russische homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders online. Die samen vierden dat ze de overheid versloegen en opriepen tot nog meer support voor holebi's en transgenders in eigen land.

De holebi en transgender jongeren website is zeer belangrijk voor Russische holebi en transgender jongeren vooral tussen de 14 en 25 jaar. De site biedt ook begeleiding voor jongeren die het moeilijk hebben om te overleven in het homofobische en transfobische Rusland. Lena Klimova, de oprichtster van de jongerenwebsite werd recent veroordeeld tot het betalen van een geldboete waarna ze in beroep ging. Toen haar pagina opnieuw de lucht in ging schreef ze meteen: "Hello Again, with love,, I Will Survive, We will Survive". Eerder werd bekend dat de Russische overheid nog vier andere holebi & transgender jongerensite's zou laten sluiten. De kans is erg groot dat ook deze website's snel terug in de lucht zullen zijn.

Extra info:
De naam van de website, Childeren-404 is gebaseerd op de internet error page 404 - page not found. Op de site staat onder andere te lezen: "Onze maatschappij denkt dat holebi en transgender tieners niet bestaan, en dat volwassenen holebi's van mars komen, maar ondertussen bevinden zich er in heel veel families een kind dat homo, lesbisch, biseksueel of transgender is, maar ze zijn onzichtbaar, ze zijn kinderen 404.

LEES OOK
ER IS GEEN HOMOFOBIE IN RUSLAND EN IK BEN PRO HOLEBI RECHTEN - ALDUS PRESIDENT POETIN + VIDEO INTERVIEW
RUSSISCHE HOLEBI TIENER VEROORDEELD MAAR GAAT IN BEROEP
2 COMEDIANS BOUWDEN HOMO CAFE TEGEN HOMOFOBIE IN RUSLAND + VIDEO
RUSLAND WIL VERBOD OP GAY EMOJI - NIKE EN GAME OF THRONES

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2015 en 2302 keer gelezen.