Je leest:

Opnieuw homofobie in Gent en opnieuw is de politie laks.Tom uit Gent deelde recent onderstaande tekst op zijn pagina. Een schreeuw om aandacht voor het probleem homofobie in Gent, en eveneens een stille aanklacht tegen (alweer) het lakse optreden van de Gentse politie in een geval van homohaat. Tom werd afgelopen donderdag samen met zijn echtgenoot en een vriendin slachtoffer van homofobie. De feiten speelden zich af in de Rabotwijk waar eerder al twee jonge homo's het slachtoffer werden van een homofobe burenruzie. Hieronder een volledige overname van het schrijven van het slachtoffer.

In wat voor wereld leven wij? Gisteren werden mijn echtgenoot, een Georgische vriendin en mezelf het slachtoffer van een geval van zware verkeersagressie in de Rabotwijk in Gent. Hetgeen we meemaakten kende ik enkel van in films en ik dacht dat iets dergelijks niet mogelijk was in de progressieve verdraagzame stad die Gent is/was. We reden met de wagen in de Wondelgemstraat en in de tegenliggende richting versperde een stilstaande wagen de rijweg. Een blauwe Mercedes kwam met een rotvaart van achter ons aangesneld, stak 5 wagens voorbij en wilde ook ons nog inhalen maar werd geblokkeerd door de wagen die in de andere rijrichting geparkeerd stond.

Wat dan gebeurde was een Hollywood scenario, waarin we liever niet hadden meegespeeld. Eens we de stilstaande wagen gepasseerd wagen, stak de blauwe Mercedes ons voorbij ter hoogte van de Kerk en zwierde zich dwars tot stilstand met piepende banden voor ons in het midden van de rijbaan. We voelden aan dat dit niet goed zou aflopen. Een grote Turk (want zo maakte hij zichzelf kenbaar) sprong uit de wagen en begon als een wilde op onze vensters en wagen te timmeren. Ik bleef kalm en trachtte een gesprek aan te knopen en ook mijn echtgenoot stapte uit met de vraag of er een probleem was. Hij schreeuwe ons toe dat hij ons ging kapotmaken, dat we vuile homo's zijn, dat we niet welkom zijn in zijn "Turkse wijk". Op dat moment komt er van aan de zijkant een tweede man aangelopen die al even agressief de Turk bijvalt en op onze auto begint te timmeren.

Dan pas beseffen we de ernst van de situatie. De eerste man loopt naar zijn wagen, gaat in zijn koffer en haalt uit de koffer een Engelse sleutel en iets dat verborgen is onder een doek in zijn hand (wat later blijkt een geweer te zijn). De Turk wil mijn echtgenoot te lijf gaan met de Engelse sleutel, maar deze kan hem gelukkig tijdig een duw geven. Op dat zelfde moment sleurt de andere man onze vriendin uit de auto, pakt haar ruw vast en duwt haar op het trottoir op de grond, in ware IS-stijl, zonder enig respect voor het feit dat ze maar een meisje is. Een heleboel ( allochtone) omstaanders staan erbij en kijken ernaar maar doen niks. Omdat de andere man nog steeds op mijn echtgenoot probeert te slaan met de Engelse sleutel en begint te zwaaien met zijn geweer, kunnen we niet anders dan met de wagen weg te vluchten over het voetpad tot in een naliggend zijstraatje. Onze vriendin blijft achter, vastgekneld door een beer van een vent, op het trottoir. Ze krijgt naar haar hoofd geslingerd dat ze haar gaan vermoorden, dat er geen niet-Turken welkom zijn in "hun" wijk.

Uit het niets duikt dan een man op, onze uiteindelijke redder in nood, die de geweldenaars overduidelijk kent, hen wegtrekt van onze vriendin en haar snel naar onze auto brengt in het aanpalend straatje. Ondertussen komen de andere twee ook terug aangestormd, geweer en Engelse sleutel in de aanslag. Hij kan haar enkel snel in onze auto duwen en schreeuwt dat we snel weg moeten rijden. Dat doen we ook. Een paar straten verder, volledig in shock, besluiten we de politie te bellen. Daar vertellen ze ons doodleuk dat we best gewoon naar het politiekantoor komen, omdat het "nogal druk" is en omdat er geen acuut gevaar is. De man voegt er wel aan toe datzonder nummerplaat of namen/nummers van getuigen we weinig kunnen doen.

Vandaar deze post. Het is belangrijk om dit te delen en wel om deze redenen:
1. Als er getuigen waren van dit voorval, kan dit voor ons veel betekenen om dit verhaal te kunnen staven bij de politie.
2. Er is een probleem in onze samenleving, in Gent, misschien zelfs specifiek in de Rabotwijk. Het is korte tijd een tweede gevoel van zware clash tussen allochtonen en (homosexuele) Belgische bewoners, een geval van niet optreden van de politie. IK ben een intellectueel persoon, ik heb altijd de ideeŽn van verdraagzaamheid en diversiteit hoog in het vaandel gedragen. Maar dit betekent een samenleven in respect, in wederzijds respect en net aan die wederzijdsheid knelt het schoentje. En van een serieus systeem van bestraffing wanneer dit soort onmenselijk gedrag wordt gesteld.
3. Ik wil niet leven in een wereld geregeerd door angst, haat en xenofobie. Maar daarvoor dient IEDEREEN, ELKE PERSOON, ELKE GROEP zijn verantwoordelijkheid te nemen. Voor nu zijn we hier even niet zo gelukkig. Misschien boeken we beter een ticket naar de maan.
LEES OOK
HOMO KOPPEL UIT GENT AL TWEE JAAR GEPEST DOOR ALLOCHTONE BUREN
BELG HOLEBI FEDERATIE CAVARIA KOMT NIET OP VOOR ALLE HOLEBI'S (2014)

Bron: facebook pagina van het slachtoffer.

Dit bericht is gepost op 27 September, 2015 en 1942 keer gelezen.Adverteren op holebi.info, meer info klik hier


Holebi Gids

Uitgaan

18 augustus 2017 - Gateway13
19 augustus 2017 - Revelation
19 augustus 2017 - Love Boat Party
19 augustus 2017 - SuperMarikon
20 augustus 2017 - After Macho
25 augustus 2017 - Rebel
25 augustus 2017 - Boots Club
26 augustus 2017 - Sextreme
01 september 2017 - La Demence Wild
01 september 2017 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Verslag 10de editie Antwerp Pride parade + 2 video's.

 

Vlaamse overheid opende al 120 genderneutrale toiletten

 

De eerste holebiwandeling van Vlaanderen is een feit.

 


Buitenlands nieuws

Lesbisch koppel gaat in 24 landen trouwen.

 

De Nederlandse Gaykrant is terug.

 

Russische holebi's maken zich zorgen om opgepakte lesbische activiste.

 

Lesbische asielzoekster wint na 13 jaar verblijfsvergunning.

 

Meer moorden op holebi's en transgenders sinds Trump president is.

 


Showbizz nieuws

Coming out biseksuele zanger zorgde voor tal van negatieve reacties.

 

20-jarige Amerikaanse Emo-rapper uit de kast + video.

 

Beroemde lesbiennes spelen lesbisch koppel met kids in Disney serie + video.

 


Andere nieuws

Multimiljonair schenkt miljoenen aan holebi's en transgenders.

 

Spaanse politie bevrijdde 20 transgenders uit prostitutie netwerk.

 

Een Britse kerk claimt holebi's te genezen door uithongering + video.

 

OECD lijst holebi & trans vriendelijke landen, Belgie op 13de plaats.

 

Chelsea Manning in badpak voor Vogue magazine.

 

Quote uit homopornofilm ware rage op internet en sociale media + video.