9 Duitse staten willen homohuwelijk, maar Merkel blijft tegen.

Zopas hebben negen afgevaardigden van 16 Duitse Federale staten een resolutie goedgekeurd die het mogelijk maakt het huwelijk open te stellen voor homo en lesbische koppels in Duitsland. Maar zeven federale staten, waaronder de overheid van Angela Merkel stemden niet mee. De stemming zorgt er voor dat er meer druk wordt gezet op de Duitse overheid om het homohuwelijk in te voeren.

Maar toch is er nog geen reden tot vreugde. Want iedereen weet dat Angela Merkel vierkant tegen het homohuwelijk is. En men denkt dat de goedgekeurde resolutie door de Christen Democraten van Merkel en de Sociaal Democraten binnen de Duitse overheid, zal worden afgevoerd. Toch blijven er steeds meer stemmen op gaan om het huwelijk open te stellen voor homo en lesbische koppels in Duitsland.

Onder andere Volker Beck, openlijk homo parlementslid van de Groenen, roept Merkel op te stoppen met zich te verzetten tegen het homohuwelijk. En vandaag waren er aan het assemblage gebouw demonstraties van Duitse holebi & transgender organisaties en de Duitse Groen partij, in het voordeel van het homohuwelijk. Tot op heden blijft het homohuwelijk volgens de Duitse wet verboden. Er zijn wel legale partnerschappen maar die zijn niet gelijk aan het huwelijk en homo en lesbische koppels mogen ook geen kinderen adopteren.

LEES OOK
ANGELA MERKEL WIL NIET DAT HOLEBI'S HUN VERBINTENIS EEN HUWELIJK NOEMEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 25 September, 2015 en 3014 keer gelezen.