Elton John kwam in Oekraine op voor holebi's & transgenders + video.





Zanger Elton John is momenteel samen met zijn echtgenoot David Furnish in Oekraïne. Daar sprak hij gisteren op het Yalta European Strategy Forum, in Kiev, waarbij hij het had over tolerantie en diversiteit. John riep de bevolking van Oekraïne op om te strijden voor gelijke rechten voor alle inwoners, ongeacht hun afkomst of seksuele geaardheid. Ook had de zanger een ontmoeting met de Oekraïense president Petro Poroshenko waarin hij aandrong op betere ondersteuning voor de holebi en transgender gemeenschap in het land.

Verder liet Elton in een BBC interview weten dat hij ook graag eens een gesprek wil hebben met de Russische president Poetin over holebi's en transgenders. Volgens de zanger heeft Poetin een "belachelijke" mening over homo's. "Ik wil graag thee met hem drinken en dan praten over homoseksualiteit. Maar de kans is natuurlijk klein dat ik die kans zal krijgen. Maar ik zou hem dan willen zeggen, dat homo's niet de vijand zijn, en dat er veel grotere problemen in de wereld zijn dan homo's". Bekijk hieronder een video rond de speech die Elton gisteren hield in Oekraïne.

Update 14 september
Over de oproep van de zanger om met Poetin te spreken over holebi rechten:
Elton John laat weten dat hij een telefoontje heeft gekregen van Poetin. Ook de manager van de zanger bevestigde het bericht. Maar er werd niet verteld waar de Russische leider en de Britse zanger het over hebben gehad. Optimisme mag achterwege blijven gezien het feit dat Poetin diezelfde dag ook nog belde met de grootste homofoob van Rusland: Vitaly Milonov, die een ere volle onderscheiding kreeg voor zijn inzet voor het vaderland. Milonov is de grote man achter de vele anti holebi wetten in Rusland.


LEES OOK
ELTON JOHN SPRAK AMERIKAANS CONGRES TOE + VIDEO
UNIEK ED SHEERAN ZINGT MET ELTON JOHN + 2 VIDEO'S
WAT JE NOG NIET WIST OVER ELTON JOHN
ELTON JOHN MEEST GENEREUZE BRITSE BEROEMDHEID
ELTON JOHN EN MICHAEL STIPE KWAMEN OP VOOR TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 September, 2015 en 2352 keer gelezen.