Ultra-orthodoxe leider bezoekt slachtoffers homofobe aanval Gay Pride. + Update

De leider van de ultra-orthodoxe gemeenschap, Chief Rabbi Aryeh Stern (foto), ging vrijdag op bezoek bij de slachtoffers van de homofobe aanval tijdens de Gay Pride in Jeruzalem. Daarbij raakten zes mensen gewond waaronder ook een meisje van 16 die momenteel nog steeds in levensgevaar is.

Het bezoek van de leider van de ultra-orthodoxe gemeenschap is bijzonder uniek omdat de dader van de homofobe aanval ook een ultra-orthodoxe Jood is. Die trouwens nog maar drie weken op vrije voeten was na een celstraf van tien jaar voor het aanvallen van vier mensen in de Gay pride van 2005. Chief Rabbi Aryeh Stern distantieert zich van deze aanvaller en zegt dat de daad van de man zeer zondig is en dat zijn doel om Joden te doden afschuwelijk is en op geen enkele manier mag worden getolereerd. Eerder spraken al andere ultra-orthodoxe leiders hun afschuw uit over de homofobe aanval en riepen ze op tot tolerantie en vriendelijkheid, waarbij men sterk aanhaalde dat de Torah alle vormen van geweld verbied.
UPDATE
1 van de 6 slachtoffers van de homofobe aanval tijdens de Gay Pride in Jeruzalem, een meisje van 16 jaar is vandaag in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. De dader heeft nu ook een moord op zijn geweten.

LEES OOK
AANVAL OP PRIDE JERUZALEM EN DAG LATER KOMT POLITICUS UIT DE KAST
RABBIJNEN ROEPEN OVERHEDEN OP OM HET HOMOHUWELIJK TE AANVAARDEN
GROOTSTE JOODSE ORGANISATIE TER WERELD KIEST LESBIENNE ALS LEIDER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 August, 2015 en 2625 keer gelezen.