Na aanval op Gay pride in Jeruzalem maakt politicus statement door uit de kast te komen.Recent werden er op de Gay Pride in Jeruzalem zes mensen met een mes verwond. Naar aanleiding van deze feiten komt nu een Israelisch politicus uit de homo kast. "Ik kan nu niet langer zwijgen want we moeten terug vechten", zegt Itzik Shmuli, (foto) parlementslid van de Zionist Union in de media.

Vandaag, een dag na de homofobe aanval komt het parlementslid uit de homo kast. "Dit was een aanval tegen iedereen, niet alleen tegen homo's, want het maakt dat de vrijheid van iedereen op het spel kan komen te staan. We kunnen dit niet aanvaarden. De daad kan ook niet gerechtvaardigd worden als een daad vanuit religie, want welke religie staat toe dat men andere mensen verwond of zelfs vermoord? Daar kan en mag geen sprake van zijn," aldus Shmuli.

Op 30 juli werden er tijdens de Gay Pride in Jeruzalem zes mensen met een mes aangevallen, twee van hen werden levens gevaarlijk gewond en liggen nog in het ziekenhuis. Ondertussen blijkt dat het om dezelfde man gaat die in 2005 drie mensen met een mes stak tijdens de Gay Pride in Jeruzalem, het ging daarbij om een Orthodoxe Jood die nog niet lang op vrije voeten is na een celstraf van tien jaar. De dader Yishai Schlissel is ondertussen al opgepakt en riskeert vermoedelijk een nog zwaardere straf dan tien jaar geleden.

De aanval werd al door sterk veroordeeld door eerste minister Benjamin Netanyahu. Die zei: "Rechtvaardigheid zal geschieden, de verantwoordelijke zal worden gestraft. In de staat Israƫl is de individuele vrijheid van keuze een van de hoogste waarden. En het is aan ons om er voor te zorgen dat iedereen in vrijheid en veiligheid kan leven waarbij iedereen zelf kan bepalen hoe hij of zij wil leven. Dit is hoe wij hier leven en dit is hoe het zal zijn. Ik wens de gewonden een spoedig herstel." Verder liet de Israƫlische minister van Onderwijs Naftali Bennett weten dat men meer gaat doen in de strijd tegen homofobie end at men er alles aan zal doen om de vrijheid van iedereen, om te leven hoe men wil zal bewaren.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 July, 2015 en 2690 keer gelezen.