Iran hangt opnieuw minderjarige homo op.Kort na het nieuws over een nucleair akkoord tussen Iran de VS, China, Rusland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanniƫ, komt het nieuws dat er opnieuw een minderjarige homo is opgehangen. De feiten speelden zich af in Isfahan, Iran in een islamitisch jongens kamp. De mullah (religieus hoofd) vertelde de andere jongens dat de 14-jarige tiener de dood verdiende omdat hij homoseksueel is. Recent beweerde men vanuit Iran (opnieuw) dat er nooit homo's worden ter dood veroordeeld.

Het bericht werd naar buiten gebracht door een voormalig Iraans journalist die het nieuws deelde op zijn Twitter pagina. Het bericht kan niet worden nagetrokken op echtheid omdat men geen pers contact kan vinden in Iran. En Iraanse holebi activisten, die ondergronds leven ook nog niets van zich hebben laten horen, wat op zich niet verwonderlijk is gezien het feit dat homoseksualiteit strafbaar is met de dood of een levenslange celstraf. Benjamin Weinthal, Europees Zaken correspondent voor de Jerusalem Post, riep alvast de Europese Unie op deze vreselijke daad op een minderjarige te veroordelen.

In de periode tussen 2007 en 2010 kwam Iran regelmatig in het nieuws nadat ze in het openbaar homo's ophingen. Homoseksualiteit is strafbaar in Iran met of een levenslange celstraf of de doodstraf. Op een bepaald moment werden er ook minderjarigen opgehangen en toen ging de halve wereld op zijn achterpoten staan, zeker na het zien van de foto van de ter dood veroordeelde jongens met een strop rond hun nek. Maar de overheid in Iran is zeer goed in het sussen van de wereld. En liet weten dat ze geen homo's ophangen maar alleen misdadigers en verkrachters. Ze beweerden dat de twee minderjarigen verkrachters waren. En de wereld was gesust. Tot vorig jaar er opnieuw een bericht kwam dat er homo's werden opgehangen. Toch verzweeg men in de Iraanse pers dat het om homo's ging, om de wereld niet opnieuw te vervullen van afschuw. Ondanks het feit dat dit bericht niet bevestigd is en nog niet kan worden nagetrokken roept men toch op het bericht te delen omdat de kans erg groot is dat het wel om een waar gebeurd nieuws feit.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 17 July, 2015 en 10593 keer gelezen.