Wat je nog niet wist over Elton John.Wie aan zanger Elton John denkt, legt meestal meteen de link met zijn homoseksuele geaardheid, met het liedje 'Candle in the Wind', denkt verder aan Prinses Diana, en verder aan het feit dat hij zes Grammy's won en samen met zijn man twee zoontjes heeft. Maar waar niemand aan denkt is het feit dat John ook een sportfan is.

Ja, sommige homo's houden ook van sport. John zelf is een tennisfan en een voetbalfan. Zijn liefde voor tennis heeft hij te danken aan het feit dat hij al veertig jaar bevriend is met tennislegende Billie Jean King. De twee leerden elkaar kennen in 1973. Op dat moment speelde King op de top van haar kunnen en won ze zowat elk toernooi waaraan ze deelnam. Ook John scoorde toen goed. Hij schreef de ene hit na de andere. John en King werden beste vrienden en de zanger woonde dan ook zoveel mogelijk wedstrijden van de tennislegende bij.

Op een bepaald moment beloofde John een lied voor King te schrijven als zij hem een tennisoutfit bezorgde. Zo gezegd, zo gedaan, John kreeg zijn outfit en componeerde het lied 'Philadelphia Freedom' dat op nummer 1 kwam te staan in de Amerikaanse charts. Met dit lied eerde Elton John Billie-Jean King en haar tennisteam Philadelphia Freedom. Nu Elton John een outfit had, begon hij zelf vaak te tennissen. Door de jaren heen werden John en King steeds meer beschouwd als iconen van de homogemeenschap. De reden daarvoor is simpel. Ze organiseerden benefieten en zamelden honderden miljoenen dollars in voor hiv- en aids-onderzoek.

Ook vandaag de dag zetten de twee zich nog regelmatig in voor het goede doel. Vorig jaar organiseerden ze damen nog een tennistoernooi in de Royal Albert Hall in Londen. Onder meer John McEnroe, Tim Henman, Martina Hingis en ook Kim Clijsters speelden mee. Onze Belgische Clijsters zei over John: Ik wist dat Elton John heel veel met tennis bezig was, maar ik had hem tot dan nog nooit ontmoet", zei Clijsters. "Het is een heel lieve man. Heel leuk om zo iemand te leren kennen. Hij is heel erg sportsminded en dat had ik toch niet verwacht. Toen ik met hem praatte, ging het over tennis en ook over voetbal." En wat velen zal verbazen, de zanger kan zelf ook voetballen en doet dat helemaal niet slecht.

Verder is John, zoals de meeste Britten, ook een voetbalfan. Al van kinds af is hij een groot supporter van Watford FC. De ploeg speelt nu niet meer op het hoogste niveau. De Hornets (de bijnaam van de spelers van Watford) zakten zelfs naar de vierde afdeling. Elton kon het niet meer aanzien en in 1976 werd hij voorzitter van de voetbalclub. Hij bleek veel verstand te hebben van voetbal, want Watford kroop uit het dal om in 1982 te promoveren naar de Premier League. En in zijn eerste seizoen op het allerhoogste niveau verbaasde Watford alles en iedereen. De club werd tweede na Liverpool en haalde de achtste finales van de UEFA Cup. Twee seizoenen later speelde Watford de finale van de FA Cup. Anno 1987 verkocht John Watford FC maar werd hij wel nog erevoorzitter voor het leven en bleef nauw betrokken bij de club. Tien jaar later kocht hij de club opnieuw. Tijdens zijn tweede termijn als voorzitter promoveerde de club weer naar de Premier League. In 2002 trad Elton John definitief af als voorzitter. Toch blijft hij bijzonder belangrijk voor de club. Er is nu zelfs een tribune op Vicarage Road vernoemd naar Elton John.

Lees ook:
ELTON JOHN & BILLIE JEAN KING OPNIEUW SAMEN + VIDEO (2014)
OPNIEUW PROF SPORTSTER UIT DE KAST (2015)
HOLEBI INFO STELT 14 PROF LESBISCHE EN BISEKSUELE VOETBALSTERS VOOR (2015)
HOLEBI INFO STELT 55 HOLEBI PROF SPORTERS VOOR (2013)

Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 21 June, 2015 en 2663 keer gelezen.