Maak kennis met de 7-jarige Avery, een bijzonder meisje + video.Maak kennis met de 7-jarige Avery Jackson. Een Amerikaans meisje dat een beetje anders is dan andere meisjes. Want Avery werd geboren als jongentje. Ondanks haar jonge leeftijd weet ze al heel goed dat ze transgender is. Niet uitzonderlijk want uit verschillende wereldwijde onderzoeken bleek al meermaals dat kinderen tussen de leeftijd van 3 en 4 jaar oud weten dat ze wel of geen meisje of jongentje zijn.

"Transgender zijn is best moeilijk, maar je kan wel jezelf zijn. En ik ben trots op wie ik ben. Toen ik werd geboren zeiden de dokters dat ik een jongen was. Maar ik voelde in mijn hartje dat dit niet waar is. Ik ben een meisje." Avery was lange tijd bang om haar ouders te vertellen hoe ze zich voelde. Ze was bang dat ze niet meer van haar zouden houden en dat ze haar uit huis zouden gooien. "Uiteindelijk heb ik het aan mijn mama en papa vertelt, want ik was heel gefrustreerd, ik kon het niet meer verzwijgen." Avery had geluk, ze heeft ouders die haar aanvaarden zoals ze is.

De vader van Avery zegt dat ze uiteindelijk liever een gelukkige dochter hebben dan een ongelukkige depressieve zoon. Want als Avery zou worden gedwongen om te leven als jongen zou ze alleen maar ongelukkig zijn. Dat was ook te merken toen Avery's ouders lieten weten dat hun kind zichzelf mocht zijn. De vader zegt dat ze vanaf toen ongelofelijk opgebloeide en veranderde in een gelukkig zorgenloos kind. Natuurlijk gingen de ouders met hun kind eerst op bezoek bij specialisten die bevestigden dat Avery transgender is. Avery gaat al een tijdje door het leven als meisje. Op school is dat geen enkel probleem. De kinderen aanvaarden haar zoals ze is. Maar er zijn wel problemen met sommige ouders. Die het niet oké vinden dat de ouders van AJ hun dochter laten zijn wie ze is. In de onderstaande video vertelt Avery hoe het is om transgender te zijn en heeft ze ook een boodschap voor de ouders die haar niet aanvaarden zoals ze is.


LEES OOK
TRANSGENDER KINDEREN ZIJN EVEN GEWOON ALS ANDERE KINDEREN (2015)
VIDEO AANVAARDING TRANSGENDER KLEUTER (2014)
IZZY WILDE OP 5-JARIGE LEEFTIJD ZELFMOORD PLEGEN OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN (2012)

holebi info eigen berichtgeving.
copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 May, 2015 en 2824 keer gelezen.