Unieke uitspraak rond holebi's & transgenders in land waar homoseksualiteit strafbaar is (Kenia).

Het Hoogste Hof in Kenia heeft geoordeeld dat de overheid niet langer holebi & transgender groepen mag verbieden hun organisatie te laten registeren. De uitspraak kwam er na een jarenlange strijd van de National Gay and Lesbian Human Rights Commission uit Kenia omdat die werden verboden zichzelf te laten registeren als NGO ( niet-gouvernementele organisatie).

De Keniaanse holebi & transgender organisatie werd vijf keer geblokkeerd tot een aanvraag bij de Niet-Gouvernementele Organisaties Coördinaties Raad, die oordeelde dat de organisatie onaanvaardbaar was omdat de Keniaanse wet homoseksualiteit strafbaar stelt.

De uitspraak van het Hoogste Hof vandaag is een mijlpaal in de geschiedenis van Kenia betreffende homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Het Hof oordeelde trouwens ook dat de groep mag bestaan en dat de moraal en religie van mensen geen basis mag zijn tot beperkte rechten van een groep. Het team van drie rechters oordeelde dat het verbieden van de holebi & transgender groep een overtreding was van artikel 36 van de Keniaanse grondwet die vrijheid van vereniging garandeert.

In Kenia is homoseksualiteit strafbaar met veertien jaar celstraf. De laatste jaren worden er nog weinig straffen uitgesproken en er zijn erg veel holebi & transgender organisaties actief in het land die strijden voor gelijke rechten en Keniaanse homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders proberen te beschermen. En iets wat veel mensen niet weten is het feit dat ondanks dat homoseksualiteit strafbaar is in het land er zeer veel homo's en lesbiennes kinderen hebben. Holebi info bracht in 2014 daarover een uniek verhaal. Een link naar dat nieuws bericht vind je hieronder.

Lees ook
OVER HOLEBI'S DIE KINDEREN KRIJGEN IN LAND WAAR HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR IS (2014)

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 25 April, 2015 en 4804 keer gelezen.