Ben je homo: dan kan je kiezen tussen doodstraf of vrouw worden in Iran + 2 video's.Toen Ayatollah Khomeini in 1979 aan de macht kwam in Iran voerde hij de Islamitische wetten in. Daarbij werd homoseksualiteit strafbaar met de dood, en dat is nog steeds zo. Verwonderlijk is het feit dat men anders omgaat met transseksuelen. Eerder kwam Iran al meermaals in het nieuws omdat men ook minderjarige homo's ter dood veroordeelde en ophing. Enkele jaren geleden zei de voormalige president Ahmadinejad dat er geen homo's voorkomen in Iran. Huidig Iraans president Hassan Rohani (sinds 2013) volgt gewoon net als alle voorgangers Khomeini op wat betreft holebi's en transgenders.

In Iran hebben ze minder moeite met transseksuelen dan met homo's waarbij de overheid soms zelfs de gender veranderende operaties betaalt. Dat lijkt prima maar dat is het niet. Want omdat men minder moeite heeft met transseksuelen spoort men vaak mensen aan een geslachts veranderende operatie te ondergaan terwijl ze helemaal niet transgender zijn. Vooral homo's zijn slachtoffer van deze aansporingen. Omdat men homo ziet als een ziekte die kan worden genezen lijkt voor de Iraanse overheid de oplossing simpel. Of je kiest voor de doodstraf of je kiest er als homo voor om verder als vrouw door het leven te gaan. Een andere optie is er niet, tenzij je veel geld hebt en het land kan ontvluchten in de hoop in een ander land asiel te krijgen. De zender HBO bracht dit recent in het nieuws.

Transgender - Transseksualiteit is geen seksuele geaardheid. Transgenders kunnen zowel heteroseksueel als homo, lesbisch of biseksueel zijn. Het mag duidelijk zijn dat homo's geen vrouw willen zijn en dat daarom het dwingen van homo's zich te laten opereren zodat ze als vrouw door het leven moeten gaan onmenselijk en wreed is. Het alternatief de doodstraf is dat evenzeer. Ook transgenders worden soms veroordeeld tot de doodstraf het hangt er in Iran vanaf wie je voor je hebt als zijnde de beslisser(s) van je lot als holebi of transgender. Hier twee video's waarvan de tweede nogal shocking.EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
IRAN HANGT OPNIEUW HOMO'S OP (Nieuws uit 2014)

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 12 April, 2015 en 4631 keer gelezen.Reageer op dit bericht: