Video - Witte Huis medewerkers tegen wordt hetero therapie.Enkele Witte Huis medewerkers hebben zich uitgesproken voor een verbod op conversie therapie, ook bekend onder de zogenaamde wordt hetero therapieën. Eerder sprak president Obama al zijn support uit betreffende een verbod op zulke therapieën, waarbij men mensen hun seksuele geaardheid of gender identiteit wil veranderen. Deze therapieën komen trouwens niet enkel in de V.S voor maar wereldwijd.

Zes medewerkers van het Witte Huis, sommige hetero andere holebi of trans, roepen in een video op een einde te maken aan de gevaarlijke, wijdverspreide praktijken van conversie therapie, waarbij voorstanders claimen dat ze van een homo een hetero kunnen maken en dat ze iemand die transgender is ook kunnen veranderen. Er wordt onder andere gezegd: "Conversion therapy kan men verschillende namen geven, wij gebruiken hersenspoelen en deprogrammeren.

In de VS bestaan ook al jaren zogenaamde ex-gay organisaties. Daarin zitten mensen die beweren dat ze ooit homo of lesbisch waren en die na het volgen van een therapie nu heteroseksueel zijn. Uit onderzoek en getuigenissen blijkt het allemaal onzin te zijn. De mensen zijn nog steeds holebi maar leiden een dubbelleven en velen plegen na enkele jaren zelfmoord.

Sinds enkele jaren zijn er nog maar een handje vol Amerikaanse staten die deze therapieën verbieden en dan enkel voor minderjarigen. Ook sinds enkele jaren zijn er enkele organisatie gestopt met het geven van zulke therapieën, zowel in de V.S als daarbuiten. Maar de grote meerderheid van aanbieders van deze therapieën gaan nog steeds door. En het zal niemand verbazen dat een meerderheid wordt georganiseerd door religieuzen.holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 11 April, 2015 en 2104 keer gelezen.