Elton John en Michael Stipe komen op voor transgenders.

Zanger Elton John en REM-frontman Michael Stipe komen samen op voor de rechten van transgenders in Amerikaanse gevangenissen, en in het bijzonder die van Georgia. Om er onder andere voor te zorgen dat transgenders hun hormoon therapie verder kunnen nemen en dat ze beschermt worden tegen geweld.

In een statement zeggen de twee muzikanten dat men meer moet doen om de cultuur van geweld & discriminatie rondom seksuele identiteit en uiting te stoppen. Stipe en John doen hun uitspraken nadat eerder een transseksuele vrouw bij de rechter afdwong hormonen te kunnen krijgen in de gevangenis. De rechter stelde de vrouw in haar gelijk en noemde de ontzegging tot haar medicatie een wrede en ongebruikelijke straf.

De zangers zeggen dat ze het toe juichen dat de Amerikaanse justitie opkwam voor deze transgender vrouw die eerder vreselijk werd behandeld. Ashley Diamond werd niet alleen haar hormoon therapie ontzegd ze werd ook vreselijk gestraft. Toen ze meermaals was verkracht en daar melding van maakte werd ze in de cel geplaatst met haar verkrachter. Ook daarom willen Elton John en Michael Stipe dat men meer doet om transgenders te beschermen in de gevangenissen en verzoeken ze de staat Georgia, waar Ashely verblijft dringend de nodige veranderingen in hun justitiƫle systeem door te voeren.

holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 08 April, 2015 en 2031 keer gelezen.