Je leest:

Britse actie tegen Dolce & Gabbana + reactie Gabbana en reactie Brits politicus.- Update 18.03 reactie homo politicus.De vete tussen Dolce & Gabbana en Elton John gaat verder. Vandaag zei Stefano Gabbana zelfs dat Elton John een fascist is. En dat hij niet had verwacht dat de zanger die hij intelligent acht, zo boos zou zijn dat hij oproept tot een boycot. Volgens Gabbana gaat John daarmee in de fout. "Hij roept altijd op tot verdraagzaamheid en tolerantie, maar dan valt hij zelf anderen aan omdat ze een andere mening hebben. Dit is geen democratische gedachte, dit is onwetendheid, omdat hij het feit negeert dat anderen ook een andere mening kunnen hebben," aldus Gabbana die verder beweert dat de boycot tegen Elton John niet uitgaat van hemzelf en Dolce. Wel geeft hij toe dat hij John een fascist heeft genoemd op diens instagram pagina.

Ondertussen is er een protestactie gepland in Londen tegen het bekende modeontwerpers duo, georganiseerd door de Peter Tatchell Foundation en Out and Proud Diamond Group. De actie zal doorgaan voor het Dolce & Gabbana huis in Londen op 19 maart. De bekendste Britse holebi & transgender rechtenactivist Peter Tatchell zegt dat de heren hypocriet zijn met hun stellling tegen homo en lesbische ouders, omdat ondertussen blijkt dat Stefano destijds een kinderwens had die hij in vervulling wilde laten gaan via draagmoederschap. Tatchell zegt dat het bovendien ook hypocriet is dat de heren miljoenen geld verdienen via de homo gemeenschap en dat ze dan nu duizenden gezinnen beledigen. Hun zogenaamde vrijheid van meningsuiting is niets meer en niets minder dan het beledigen van mensen, wat niet kan worden getolereerd. Tatchell roept zowel hetero's als holebi's op mee te komen demonstreren.

Verder is er ook al een reactie gekomen uit politieke hoek. De Britse politicus, gemeenschaps secretaris Eric Pickles, zegt dat de uitspraken van Dolce & Gabbana niet door de beugel kunnen, maar dat hij verder wel tegen een boycot van de modeontwerpers is. Pickles zegt dat het wel beledigend is dat mensen die in een stabiele relatie zitten geen kinderen zouden mogen adopteren. En geeft verder toe dat hij in zijn jonge jaren wel eerder van mening was dat homo's & lesbiennes beter geen kinderen kunnen adopteren, maar dat hij later van mening veranderde door effectief in contact te zijn gekomen met koppels van hetzelfde geslacht met een stabiele liefdevolle relatie, die even goed in staat zijn kinderen op te voeden dan heteroseksuele koppels.

UPDATE 18.03

Vandaag kwam er nog een reactie van één van de twee enige Italiaanse openlijke homo politici, Nichi Vendola (foto), die zegt dat modeontwerpers Dolce & Gabbana in een veel te comfortabele en verheven wereld leven, om te kunnen begrijpen dat homofobie kan doden. Vendola is leider van de Italiaanse homo vereniging Puglia en leider van de linkse Ecology & Freedom Party. Volgens Vendola bewijzen de uitspraken van Dolce & Gabbana dat ze niet begrijpen wat het betekend om in een land te wonen waar homofobie dood, en dat het ontbreken van gelijke rechten op veel mensen levens zwaar weegt. Vendola vertelde verder dat hij zelf in de toekomst ook kinderen wil, maar dat nu tijdelijk zijn politieke carrière even voorgaat. Vendola strijd ook voor meer gelijke rechten in zijn land en hoopt dat de politici die beloofden daar werk van te maken hun belofte zullen na komen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 March, 2015 en 1318 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

29 maart 2019 - Lush
30 maart 2019 - Bear Party
30 maart 2019 - Velvet69 No Limits
30 maart 2019 - Senses 3
02 april 2019 - Alaska Thunderfuck
05 april 2019 - Girls for Girls
06 april 2019 - Le Zoo
06 april 2019 - Cave 13
12 april 2019 - Kinky Night
19 april 2019 - La Demence Easter

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgische verkiezingen, Groen lanceerde Regenboogplan.

 

Bericht over aanslag op homobars in Oostende zorgt voor paniek + video.

 

Belg verkiezingen: welke partij sluit het best aan bij je mening over holebi, transgender+ rechten en meer? Doe de test...

 

Belgie gaat chemseks onder homo en biseksuele mannen onderzoeken en bespreekbaar maken.

 

Holebi's uit Sint-Niklaas en MGB finalist willen nieuwe bloeddonatiewet.

 


Buitenlands nieuws

Brunei komt met wet die dood stenigen van holebi's toestaat.

 

Kinderen van lesbische ouders experimenteren meer.

 

Positieve zaken uit wereldwijd rapport rond gelijke rechten wetten voor holebi's.

 

Kenia weer stap dichter bij om homoseksualiteit uit de strafwet te halen.

 

Google wil anti holebi & transgender app niet verwijderen.

 

Hoe staat de nieuwe grootste partij van Nederland tegenover holebi & transgender rechten?

 


Showbizz nieuws

Eerste transgender personage (door trans actrice) in populaire soap.

 

Dove transgender man krijgt rol in DC superhelden Tv serie Titans.

 

Voor het eerst transgender model in project Runway.

 

Conchita Wurst toont opnieuw nieuwe look, fans geschokt maar tevreden + video.

 

Sam Smith komt uit de kast als genderqueer.