Je leest:

Britse actie tegen Dolce & Gabbana + reactie Gabbana en reactie Brits politicus.- Update 18.03 reactie homo politicus.De vete tussen Dolce & Gabbana en Elton John gaat verder. Vandaag zei Stefano Gabbana zelfs dat Elton John een fascist is. En dat hij niet had verwacht dat de zanger die hij intelligent acht, zo boos zou zijn dat hij oproept tot een boycot. Volgens Gabbana gaat John daarmee in de fout. "Hij roept altijd op tot verdraagzaamheid en tolerantie, maar dan valt hij zelf anderen aan omdat ze een andere mening hebben. Dit is geen democratische gedachte, dit is onwetendheid, omdat hij het feit negeert dat anderen ook een andere mening kunnen hebben," aldus Gabbana die verder beweert dat de boycot tegen Elton John niet uitgaat van hemzelf en Dolce. Wel geeft hij toe dat hij John een fascist heeft genoemd op diens instagram pagina.

Ondertussen is er een protestactie gepland in Londen tegen het bekende modeontwerpers duo, georganiseerd door de Peter Tatchell Foundation en Out and Proud Diamond Group. De actie zal doorgaan voor het Dolce & Gabbana huis in Londen op 19 maart. De bekendste Britse holebi & transgender rechtenactivist Peter Tatchell zegt dat de heren hypocriet zijn met hun stellling tegen homo en lesbische ouders, omdat ondertussen blijkt dat Stefano destijds een kinderwens had die hij in vervulling wilde laten gaan via draagmoederschap. Tatchell zegt dat het bovendien ook hypocriet is dat de heren miljoenen geld verdienen via de homo gemeenschap en dat ze dan nu duizenden gezinnen beledigen. Hun zogenaamde vrijheid van meningsuiting is niets meer en niets minder dan het beledigen van mensen, wat niet kan worden getolereerd. Tatchell roept zowel hetero's als holebi's op mee te komen demonstreren.

Verder is er ook al een reactie gekomen uit politieke hoek. De Britse politicus, gemeenschaps secretaris Eric Pickles, zegt dat de uitspraken van Dolce & Gabbana niet door de beugel kunnen, maar dat hij verder wel tegen een boycot van de modeontwerpers is. Pickles zegt dat het wel beledigend is dat mensen die in een stabiele relatie zitten geen kinderen zouden mogen adopteren. En geeft verder toe dat hij in zijn jonge jaren wel eerder van mening was dat homo's & lesbiennes beter geen kinderen kunnen adopteren, maar dat hij later van mening veranderde door effectief in contact te zijn gekomen met koppels van hetzelfde geslacht met een stabiele liefdevolle relatie, die even goed in staat zijn kinderen op te voeden dan heteroseksuele koppels.

UPDATE 18.03

Vandaag kwam er nog een reactie van één van de twee enige Italiaanse openlijke homo politici, Nichi Vendola (foto), die zegt dat modeontwerpers Dolce & Gabbana in een veel te comfortabele en verheven wereld leven, om te kunnen begrijpen dat homofobie kan doden. Vendola is leider van de Italiaanse homo vereniging Puglia en leider van de linkse Ecology & Freedom Party. Volgens Vendola bewijzen de uitspraken van Dolce & Gabbana dat ze niet begrijpen wat het betekend om in een land te wonen waar homofobie dood, en dat het ontbreken van gelijke rechten op veel mensen levens zwaar weegt. Vendola vertelde verder dat hij zelf in de toekomst ook kinderen wil, maar dat nu tijdelijk zijn politieke carrière even voorgaat. Vendola strijd ook voor meer gelijke rechten in zijn land en hoopt dat de politici die beloofden daar werk van te maken hun belofte zullen na komen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 March, 2015 en 1332 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

25 mei 2019 - Boots Club
25 mei 2019 - Que Pasa
25 mei 2019 - Girls for Girls
25 mei 2019 - Lumbago Foute Party
31 mei 2019 - Fever Friday
01 juni 2019 - Boots Club
01 juni 2019 - Sinful Saturday
01 juni 2019 - Cave15 Fire & Ice
01 juni 2019 - Twinxx
08 juni 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgisch voetballer gaat akkoord met straf van voetbalbond wegens homofobe gezangen.

 

Vooral reclamemakers vinden Jupiler advertentie met Sam Bettens geniaal.

 

Het verhaal van een Vlaamse transman die leerkracht godsdienst is + video.

 

Belgian Pride trok meer dan 100.000 deelnemers, maar werd beetje overschaduwd door opstootje + 3 video's.

 

Vlaams zanger uit de transgender kast + video.

 

Vlaams politicus trouwde op 17 mei met zijn vriend.

 


Buitenlands nieuws

Modemerken zetten zich steeds vaker groots in op Pride maand, goed bedoeld of puur voor het geld?

 

Tweede positieve stap van vier voor holebi's & transgenders in de VS.

 

Eerste Aziatische land met homohuwelijk is een feit.

 

Transgenders steeds vaker ook slachtoffer geweld en discriminatie door politie.

 

Eerste Australische prof voetballer uit de holebi kast.

 


Showbizz nieuws

Na premiere Elton John's Rocketman, 14 bijzondere feitjes over de grootste rockdiva allertijden.

 

Songfestival winnaar Duncan uit de kast als bi-tje, sprak pro holebi woorden in speech na overwinning + 2 video's.

 

Ex voetballer en echtgenoot trotse papa's van tweede kindje + foto's.

 

Troye Sivan organiseert samen met Charli XCX een holebi & transgender muziekfestival.