BBC Video: ouders van transgender kinderen vertellen + 2 video's.Het internet en vooral sociale media zijn de place to be om dingen te delen en aandacht te vragen voor allerlei. Het is ook een prima bron om mensen te leren over bepaalde zaken en meer aandacht te vragen voor de aanvaarding van sommige groepen mensen, zoals onder andere holebi's en transgenders.

Sinds kort delen steeds meer ouders van transgender kinderen hun verhaal op sociale media. Begin februari deelde een Australische moeder een video waarin ze opriep van haar transgender kind geen nummer te maken, en waarin ze aandacht vroeg voor meer aanvaarding van transgenders. De video werd meer dan zeven miljoen keer bekeken, en zorgde ervoor dat heel wat ouders van transgender kinderen de moed vonden door te gaan in de strijd rond de aanvaarding van hun kind, velen zagen voor het eerst dat ze niet de enige zijn. Vele anderen volgden het voorbeeld van de Australische moeder.

Het topic ouders van transgender kinderen werd zo groot dat de BBC er aandacht aan schenkt in een video waarin meer ouders van transgender kinderen besloten om hun ervaringen te delen met anderen en te vertellen over hun eigen transgender kind. En men praat er ook over de voordelen maar ook de nadelen van het uit de kast komen als transgender. Hieronder de mooie video van ouders van transgender kinderen, gevolgd door de video die eerder de wereld rond ging van de Australische moeder die vertelt over haar transgender kind, en waarmee alles begon. Daaronder vind je nog tal van links naar transgender nieuws met video's.

Holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 March, 2015 en 2939 keer gelezen.