NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Al zes moorden op transgender vrouwen dit jaar.Nog maar 49 dagen is het 2015 en toch vielen er al zes dodelijke Amerikaanse transgender slachtoffers. Daar waar 2014 vrij positief eindigde voor de zichtbaarheid van transgenders wereldwijd, met onder andere de eerste transgender actrice op de cover van Time. Maar helaas vielen er nu in het begin van dit prille jaar al slachtoffers:

Yazmin Vash Payne, 33, Los Angeles - Ty Underwood, 24, Texas - Penny Proud, 21, New Orleans - Taja DeJeus, 36, San Francisco - Lamia Beard, 30, Norfolk, en recent Bri Golec, 22, Ohio. Zes jonge transgender vrouwen die om het leven werden gebracht omdat iemand het niet kon verdragen dat deze dames zichzelf en gelukkig wilden zijn. Verder hebben deze vrouwen nog iets anders gemeen. Allemaal hebben ze een donkere huidskleur. Transgenders hebben het vaak niet makkelijk, maar transgenders met een andere huidskleur zijn vaak helemaal de pineut.

Een reden waarom de Amerikaanse schrijfster en activiste Janet Mock van mening is dat er (ook) meer moet worden gedaan aan de zichtbaarheid van transgenders met een andere huidskleur. Mock zelf is voor velen door haar Afrikaanse afkomst een groot voorbeeld die al in 2011 uit de transgender kast kwam. Eind 2014 stond ze samen met 12 andere bekende transgenders op de cover van het populaire magazine Candy. Maar ondanks deze positieve vooruitgang merkt Mock op dat er ook steeds meer trangender vrouwen met een andere huidskleur worden vermoord. Maar Mock is van mening dat we nu niet moeten gaan overreageren en in paniek slaan. Want volgens haar zijn transgenders, vooral zij met een andere huidskleur, altijd al meer het slachtoffer gewest van geweld. Het enige verschil nu is zegt Mock, dat er systemen zijn die het geweld beter registeren.

Mock vertelt ook dat transgenders niet altijd slachtoffer zijn van geweld of moord omwille van hun transgender zijn. Transvrouwen met een andere huidskleur zijn slachtoffer omdat ze zich bevinden tussen de zichtbare snijpunten van ras en geslacht, in een vaak kwetsbare en moeilijke omgeving. Transgender vrouwen met een andere huidskleur vallen ook tussen de lijnen van raciale rechtvaardigheid, feminisme en de holebi gemeenschap. En personen als ik zelf, en nog vele anderen, zijn ons bewust van het feit dat we veel betekenen voor anderen. Zodat andere mensen zien dat ze niet de enige transgender zijn met een andere huidskleur. En dat mensen die niet transgender zijn, en een andere huidskleur hebben, weten dat we bestaan.

2014 was een bewogen jaar. Tal van transgenders kwamen positief in het nieuws. Maar zoals steeds is er ook een keerzijde, en maakte de Trans Murder Monitoring van Transgender Europe in november bekend dat er bijna 230 transgenders werden vermoord in 2014. En volgens velen is dit slechts het topje van de ijsberg, want niet alle moorden op transgenders worden geclassificeerd als zijnde een moord met transfoob motief. De meeste moorden op transgenders komen voor in Brazilië de Verenigde Staten staat op de derde plaats.


holebi info 2015

Dit bericht is gepost op 18 February, 2015 en 1935 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 

N-VA'er niet blij met uitblijven reactie eigen partij inzake resolutie tegen holebi & trans+ haat in Polen.

 

Brussel en Gent omschreven als meest holebi & transgender+ vriendelijk, maar is dat terecht?

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

1 december Wereldaidsdag, oproep tot meer solidariteit + cijfers, info Belgie, Nederland, Wereldwijd, middelen, verhalen en nuttige links.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.