Je leest:

Al zes moorden op transgender vrouwen dit jaar.Nog maar 49 dagen is het 2015 en toch vielen er al zes dodelijke Amerikaanse transgender slachtoffers. Daar waar 2014 vrij positief eindigde voor de zichtbaarheid van transgenders wereldwijd, met onder andere de eerste transgender actrice op de cover van Time. Maar helaas vielen er nu in het begin van dit prille jaar al slachtoffers:

Yazmin Vash Payne, 33, Los Angeles - –Ty Underwood, 24, Texas - –Penny Proud, 21, New Orleans - –Taja DeJeus, 36, San Francisco - –Lamia Beard, 30, Norfolk, en recent Bri Golec, 22, Ohio. Zes jonge transgender vrouwen die om het leven werden gebracht omdat iemand het niet kon verdragen dat deze dames zichzelf en gelukkig wilden zijn. Verder hebben deze vrouwen nog iets anders gemeen. Allemaal hebben ze een donkere huidskleur. Transgenders hebben het vaak niet makkelijk, maar transgenders met een andere huidskleur zijn vaak helemaal de pineut.

Een reden waarom de Amerikaanse schrijfster en activiste Janet Mock van mening is dat er (ook) meer moet worden gedaan aan de zichtbaarheid van transgenders met een andere huidskleur. Mock zelf is voor velen door haar Afrikaanse afkomst een groot voorbeeld die al in 2011 uit de transgender kast kwam. Eind 2014 stond ze samen met 12 andere bekende transgenders op de cover van het populaire magazine Candy. Maar ondanks deze positieve vooruitgang merkt Mock op dat er ook steeds meer trangender vrouwen met een andere huidskleur worden vermoord. Maar Mock is van mening dat we nu niet moeten gaan overreageren en in paniek slaan. Want volgens haar zijn transgenders, vooral zij met een andere huidskleur, altijd al meer het slachtoffer gewest van geweld. Het enige verschil nu is zegt Mock, dat er systemen zijn die het geweld beter registeren.

Mock vertelt ook dat transgenders niet altijd slachtoffer zijn van geweld of moord omwille van hun transgender zijn. Transvrouwen met een andere huidskleur zijn slachtoffer omdat ze zich bevinden tussen de zichtbare snijpunten van ras en geslacht, in een vaak kwetsbare en moeilijke omgeving. Transgender vrouwen met een andere huidskleur vallen ook tussen de lijnen van raciale rechtvaardigheid, feminisme en de holebi gemeenschap. En personen als ik zelf, en nog vele anderen, zijn ons bewust van het feit dat we veel betekenen voor anderen. Zodat andere mensen zien dat ze niet de enige transgender zijn met een andere huidskleur. En dat mensen die niet transgender zijn, en een andere huidskleur hebben, weten dat we bestaan.

2014 was een bewogen jaar. Tal van transgenders kwamen positief in het nieuws. Maar zoals steeds is er ook een keerzijde, en maakte de Trans Murder Monitoring van Transgender Europe in november bekend dat er bijna 230 transgenders werden vermoord in 2014. En volgens velen is dit slechts het topje van de ijsberg, want niet alle moorden op transgenders worden geclassificeerd als zijnde een moord met transfoob motief. De meeste moorden op transgenders komen voor in Brazilië de Verenigde Staten staat op de derde plaats.


Tekst & vertaling: holebi.info - Bron: janetmock.com/

Dit bericht is gepost op 18 February, 2015 en 1881 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.