NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederlandse homo urenlang mishandeld na taxi rit. (Update 31.01).


De Amsterdamse politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 21-jarige homo. Die werd na een taxirit urenlang mishandeld door twee mannen vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Bovendien werd die zelfde avond nog een andere homo in elkaar geslagen in de Nederlandse hoofdstad.

Zaterdag nam een 21-jarige homo man na een bezoekje aan een homobar een taxi, die meteen achtervolgd werd door twee mannen in een andere auto. Toen het slachtoffer de taxi uitvluchtte, kamen de twee mannen achter hem aan en grepen hem vast. Daarop werd hij in de auto van de daders gesleurd en urenlang mishandeld. "Hij dacht dat hij zou sterven," aldus een politiewoordvoerster. Het slachtoffer had de indruk dat de taxi chauffeur in contact stond met de twee daders. Hij zag de taxi chauffeur regelmatig in zijn binnenspiegel kijken en hij merkte dat de chauffeur een omweg maakte. De feiten speelden zich af bij het Vondelpark.

Toen het slachtoffer er zeker van was dat een auto de taxi volgde sprong hij in paniek uit de auto en smeet 20 euro naar de chauffeur, die nog riep dat hij 150 euro moest betalen, maar het slachtoffer rende verder. Meteen hoorde hij dat hij achtervolgd werd door meerdere voertuigen. Kort daarna werd hij gegrepen door een van de daders en in een SUV gesleurd. Hij kreeg te horen dat hij zijn mond moest houden en riepen dat hij een kankerhomo is. De auto reed weg en het slachtoffer kreeg enkele urenlang zware slagen over zijn hele lichaam. Ook werd zijn geld afgenomen en moet hij ook nog geld afhalen aan een betaalautomaat, waarna ze het slachtoffer op de parking van een bank achterlieten en nog iets naar hem riepen, vermoedelijk in het Arabisch. Het slachtoffer is toen in paniek naar huis gerend. Hij bleek een hersenschudding en meerdere kneuzingen te hebben, zo bleek later in het ziekenhuis.

De Amsterdamse politie spreekt over een zeer ernstig geval van antihomogeweld. "De daders zagen de jongen uit een homobar komen en kozen hem om die reden uit, ze gingen er vermoedelijk vanuit dat een homo zich niet kan verweren," aldus de politie die nu op zoek is naar twee mannen van rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Dader 1, de bestuurder, had een ongeschoren uiterlijk en een baardje van enkele dagen oud, droeg een donkere pet en een donker vest met cacpuchon. Dader 2 droeg donkere kleding, zwarte Nike schoenen met witte zool en had een sportief postuur. De politie zoekt getuigen of mensen die soortgelijk incident meemaakten. Men kan contact opnemen met de Nederlandse Opsporings tiplijn via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Politiemensen van het team Roze In Blauw zijn bereikbaar via 020-559 5385.

Update 31.01.15
Het slachtoffer uit dit nieuws bericht blijkt de schoonzoon te zijn van zangeres & actrice Connie Breukhoven. Het gaat om Rik de vriend van haar zoon Marvin, dat vertelde ze zelf aan RTL Boulevard. Breukhoven wilde in eerste instantie niet dat mensen zouden weten dat haar schoonzoon het slachtoffer was geworden van een zware homofobe aanval. Maar ze kreeg naar eigen zeggen zoveel telefoontjes van mensen die de link legden dat ze niet anders kon dan toegeven. Ze liet ook nog weten dat ze samen met haar schoonzoon aangifte heeft gedaan bij de politie. Connie Breukhoven is een Nederlandse Zakenvrouw die als actrice en zangeres bekend werd onder de naam Vanessa.


holebi info eigen berichtgeving - 2015

Dit bericht is gepost op 29 January, 2015 en 2568 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 


Showbizz & Sport

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in Belgié.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video