Opnieuw beroemd showbizz koppel met transgender kind.Het oudste biologische kind van super koppel Angelina Jolie en Brad Pitt is trangender, en beide ouders houden van hun kind en steunen het volop. Het eerste kind van Pitt en Jolie werd geboren als meisje en kreeg de naam Shiloh, maar gaat sinds een tijdje door het leven als John.

Het nieuws komt niet als een verassing daar Jolie eerder al in de pers had laten weten dat haar oudste liever een jongen wilde zijn. Iets wat al naar voren kwam op de leeftijd van drie jaar (wat wel vaker voor komt bij transgenders). En zodoende zag je de ouds geborene van het beroemde koppel, zowel privé als daarbuiten in jongens kleren. John is nu 8 jaar en het wordt steeds duidelijker dat hij een transgender jongetje is. Jolie en Pitt steunen hun kind en noemen hen net als hun andere kinderen en de rest van de familie en vrienden John.

Omdat Jolie en Pitt een wereldwijd beroemd koppel is reageerden heel wat media bijzonder goed door na het verhaal ook het woord te geven aan psychiaters of andere deskundigen betreffende transgenders. Zo liet de Telegraph een psychologe aan het woord die ouders de raad gaf om hun kind te aanvaarden zoals het is, hoe moeilijk dat soms ook is. Een aanrader voor wie iets meer wil weten over transgender kinderen moet het verhaal lezen dat holebi info bracht in 2011, over Izzy die op de leeftijd van vijf jaar zelfmoord wilde plegen omdat hij eerst geen meisje mocht zijn (link als laatste in rijtje van eerder kon je bij holebi info lezen).

Het is trouwens niet de eerste keer dat een beroemd showbizz koppel in de aandacht komt met een transgender kind. In 2010 kon je bij holebi info het verhaal al lezen van Stephen Ira, de transgender zoon van de beroemde acteur Warren Beatty, die inmiddels een volledige transitie achter de rug heeft, en van in het begin door zijn beroemde papa werd gesteund. En dit jaar kon je bij holebi info het verhaal lezen van Jay Kelly, de 14-jarige transgender zoon van de beroemde R&B-zanger R. Kelly.

holebi info eigen berichtgeving - 2014

Dit bericht is gepost op 21 December, 2014 en 7925 keer gelezen.