Nog niet alle Poolse politici zijn klaar voor gelijke rechten voor holebi's.Ondanks het feit dat Polen begin deze maand geschiedenis schreef met de 1ste openlijke homo politicus, en het tij op het vlak van homofobe politici langzaam aan het keren is, zijn nog niet alle Poolse politici klaar voor gelijke rechten voor holebi's.

Voor de derde keer werd een wetsvoorstel betreffende legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels in het Poolse parlement afgewezen. Al stemden wel al 40% voor, maar jammer genoeg voor Poolse holebi koppels stemde een meerderheid tegen.

Vorig jaar haalde een gelijkaardig wetsvoorstel het net niet met 17 stemmen. De eerste keer dat er een wetsvoorstel op tafel lag rond legale partnerschappen was in 2012, niet toevallig twee jaar na de dood van de homofobische president Lech Kaczynski. Sinds zijn dood (2010) is het tij langzaam aan het keren in Polen dat eerder te vergelijken was met het Rusland van vandaag voor holebi's en transgenders. In 2011 werd in Polen de eerste openlijke transgender politica verkozen, die nog steeds werkzaam is in het parlement.

holebi info eigen berichtgeving - 2014

Dit bericht is gepost op 19 December, 2014 en 1729 keer gelezen.