Meisje van 9 schrijft brief aan leraar die uit de kast kwam.


Een meisje van 9 jaar heeft een prachtige brief geschreven aan haar leerkracht die tijdens een les over homofobisch pesten zelf uit de kast kwam. Het meisje en de leerkracht blijven anoniem om hun privacy te respecteren. Alles gebeurde op een Britse school ergens in de UK.

Het meisje van 9 schreef: "Beste meneer R. Ook al ben je homo, ik zal je altijd hetzelfde blijven behandelen als voorheen. Ik denk bovendien nog steeds hetzelfde over jou als voor dat je het vertelde in de klas. Je bent een super leraar en dit zijn enkele woorden die jou beschrijven: fantastisch, geweldig, briljant en moedig. De reden waarom ik moedig schrijf, is omdat je een persoonlijk iets vertelde aan de hele klas. En je moet niet bang zijn, want ik weet dat iedereen in de klas er hetzelfde over denkt als ik." Ondertekent door A. die nog als ps toevoegde: 'We zijn allemaal trots op je".

De leerkracht liet weten erg ontroerd te zijn door het briefje en zei verder: "Als leerkracht was ik steeds bezorgd over het benoemen van mijn geaardheid. Maar op een bepaald moment, als onderdeel van de anti pest week, vroeg ik aan de kinderen van mijn klas wie al eens iemand het woord 'gay' (homo), had horen gebruiken als scheldwoord. Bijna iedereen stak zijn of haar hand op. Daar schrok ik wel van. Nadat ik er met de directie over gesproken had werden we het eens dat ik uit de kast zou komen, zodat de kinderen toch minstens een persoon zouden kennen die homo is, en zo leren dat het ook maar gewone mensen zijn. En toen ik het dan uiteindelijk aan de klas liet weten, zag ik eerst wel verbaasde gezichten, maar ze waren allemaal zeer positief, en begonnen vragen te stellen. Nadien ging de les gewoon door. De brief van het meisje kreeg ik enkele dagen later. Ik was er zeer door ontroerd. Toen ik haar daarna bedankte zei ze iets wat eerder een jongen uit mijn klas ook had gezegd, dat het niet uit maakt en dat het mijn leven is, en weg was ze, alsof er niets was gebeurd. Het was voor mijn klas een verassing, maar er was geen veroordeling, alleen maar aanvaarding. Het voelt geweldig, ook dat ik nu kan praten over mijn verloofde."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 December, 2014 en 2045 keer gelezen.