Europese Unie rapport over transgender geweld.
In een nieuw rapport van de EU staan schokkende cijfers over het aantal gevallen van transfobie in Europa. Bijna de helft van de Europese transgenders heeft last van transgender geweld en transfobie. Men ondervroeg iets meer dan 7000 transgenders in Europa.

Iets meer dan de helft van de ondervraagden liet weten het afgelopen jaar gediscrimineerd te zijn geweest om wie ze zijn. En juist de helft van hen liet weten afgelopen jaar slachtoffer te zijn geweest, wat een stijging is ten opzichte van vorig jaar want toen ging het om 44 procent. Verder blijkt dat 32% van de transgenders van mening is dat men niet zichzelf kan zijn, en dat ze plaatsen vermijden waar ze bang zijn voor negatieve reacties. Tot slot bleek ook nog dat 37% van de transgenders last heeft van transfobie op het werk, 25% op school en 22% in de gezondheidszorg. Zeer hoge cijfers gezien het feit dat transgenders een minderheidsgroep zijn.

Het EU Fundamental Rights Agency noemt dit rapport alarmerend. En parlementsleden van de LGBTI Intergroup roepen de EU op meer werk te maken van strengere straffen tegen transfobie en transfobisch geweld. Ook klaagt men het feit aan dat sommige wetten enkel mensen beschermt die al een transitie ondergingen, maar niet de mensen die het nog niet deden, op het punt staan van, of niet in staat zijn het te doen. EU hate crime wetten beschermen momenteel alleen racistische en xenofobe misdaden. Men roept de Europese commissie en de lidstaten om meer werk te maken ter promotie van respect voor alle mensenrechten en in het bijzonder die van transgenders, maar ook die van holebi's.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 14 December, 2014 en 1941 keer gelezen.