Hoe homofoben van mening veranderen en pro holebi rechten worden.

Een recent Amerikaans onderzoek geeft de verklaring waarom homofoben hun meningen veranderen over holebi's en het homohuwelijk. Het is al een tijdje bekend dat steeds meer Amerikanen pro gelijke rechten zijn voor holebi's, maar hoe dat komt wist tot nu toe niemand.

Het onderzoek ging door in de staat Californie onder leiding van professor Donald P Green van de Columbia universiteit van Californie, die eerder al schreef over de publieke opinie van mensen tegenover holebi's in 2009. Er werden ruim 12.000 persoonlijke gesprekken gevoerd waarbij holebi's en hetero's van deur tot deur gingen. Uit het onderzoek bleek dat een zeer grote meerderheid van de mensen die een gesprek hadden met een openlijke homo hun mening nadien veranderden, en dat de mensen die een gesprek hadden met een hetero hun mening niet veranderden.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen, ook homofoben, meer open staan voor een persoonlijk gesprek met een openlijke homo, zonder dat die vraagt om handtekeningen, geld of steun voor het homohuwelijk. Maar door gewoon te praten waarom het voor hem belangrijk is om ook te kunnen trouwen, waarbij men vertelt over verliefd zijn en liefde voor elkaar en monogamie. Dat mensen daadwerkelijk van menig veranderenden weet men door het feit dat men 1 jaar na het deur aan deur bezoek opnieuw bij de mensen op bezoek ging om te vragen naar hun standpunten over het homohuwelijk. Enkel de mensen die hadden gepraat met hetero's die opkomen voor het homohuwelijk werd er niet van mening veranderd. Ook bijzonder was het feit dat men opmerkte dat wanneer men binnen 1 familie de ene liet praten met een homo en de andere met een hetero, het gezin nadien ook pro homohuwelijk was door de invloed van de persoon die met een homo had gepraat. De studie resultaten sluiten aan bij een eerder onderzoek waaruit bleek dat Amerikanen die persoonlijk een holebi kennen eerder pro homohuwelijk en gelijke rechten zijn, dan mensen die persoonlijk geen holebi's kennen.

holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 14 December, 2014 en 2139 keer gelezen.