Openbaar ministerie eist celstraffen duiveluitrijving lesbi moslima uit Antwerpen.

In het proces rond de duiveluitdrijving die de 18-jarige lesbische moslima Layla Hachichi uit Antwerpen fataal werd, eist het openbaar ministerie acht jaar cel voor gebedsgenezer Othmane G. En vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief, voor haar ouders Hamid A. (74) en Aicha E.A. (50).

Uit het onderzoek is niet gebleken wie het bijtende product aanbracht dat zware brandwonden veroorzaakte. Aanklager Bart De Smet schetste donderdag een ander beeld van de feiten dan de burgerlijke partijen. Volgens De Smet is de stelling dat Layla aan een duiveluitdrijving werd onderworpen omwille van haar lesbische geaardheid slechts een veronderstelling, en is het volgens hem meer logisch dat het ging om haar eetstoornis.

De ouders van Layla dachten dat er duivels in hun dochter zaten die haar eten stalen. De moeder zou bij de vader hebben aangedrongen tot een uitdrijving, die begin op 7 oktober 2009 en drie dagen duurde. In het begin las de gebedsgenezer koran verzen voor, besprenkelde hij Layla met heilig water en liet hij haar een ontsmettende stof ruiken. Toen Layla niet beter werd, sloeg Othmane G. het meisje en overgoot hij haar met kokend water terwijl ze in haar pyjama in een bad met lauw water zat. Uit het onderzoek bleek dat Layla niet stierf door het kokende water, maar door chemische brandwonden die door een sterke base, zoals ontstopper, werden veroorzaakt. Het is niet duidelijk wie die bijtende stof heeft aangebracht. Men sluit niet uit dat het Layla zelf was die ook zou hebben geloofd dat ze bezeten was van de duivel. Van foltering zoals de burgerlijke partijen aanvoeren is er volgens de aanklager geen sprake.

Meer over de zaak kan je lezen via de onderstaande links:

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
ZAAK LESBI MOSLIMA - CAVARIA EN GELIJKE KANSEN CENTER ZIJN BURGERLIJKE PARTIJ (December 2014)
ANTWERPEN - WIE VERMOORDE DESTIJDS BELGISCHE LESBISCHE MOSLIMA? (September 2014)
ANTWERPSE LESBISCHE MOSLIMA STIERF GRUWELIJKE DOOD (nieuws uit 2010)
18-JARIGE LESBI MOSLIMA VERMOORD (nieuws uit 2009)
OUDERS LESBI MOSLIMA AANGEHOUDEN (nieuws uit 2009)
GEBEDSLEZER IN ZAAK LESBI MOSLIMA BLIJFT AANGEHOUDEN (nieuws uit 2009)

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 05 December, 2014 en 2312 keer gelezen.