Antwerpen: zaak lesbi moslima - Cavaria en Gelijkekansencenter burgerlijke partij.
cavaria, de Belgische holebi & transgender federatie & koepel van holebi & transgender organisaties, en het Interfederaal Gelijke kansen centrum, stellen zich burgerlijke partij in de zaak van Layla Achichi (foto), het meisje kwam in 2009 om het leven na een duiveluitdrijving omdat ze lesbisch was.

In 2009 en 2010 kon je bij holebi info het verhaal lezen van een Antwerpse lesbische moslima, die op gruwelijke wijze om het leven kwam na een zogenaamde duiveluitdrijving om haar te 'genezen' van haar lesbische geaardheid. Op 4 september van dit jaar kon je bij holebi info lezen dat de Antwerpse correctionele rechtbank zich eindelijk over de zaak ging buigen om uit te zoeken wie schuldig is aan de dood van Layla.

Vandaag ging het proces dan eindelijk van start tegen de ouders van Layla en een gebedsgenezer die de rituele duiveluitdrijving uitvoerde. Zowel cavaria als het Interfederaal Gelijke kansen centrum stelden zich burgerlijke partij omdat ze willen dat het gerecht grondig onderzoekt of Layla's lesbische geaardheid een rol speelde bij haar dood. Maar beide organisaties moeten eerst nog wel aanvaard worden als burgerlijke partijen.

Een homofobisch motief bij de ouders en/of de gebedsgenezer kan gelden als verzwarende omstandigheid. Daardoor kan er sinds kort in ons landje een zwaardere straf worden uitgesproken tegen homofoben. Uit onderzoek blijkt alvast dat religieuze betrokkenheid zeer vaak een negatieve impact heeft om iemands houding tegenover holebi's en holebi rechten. Holebi's die hun geaardheid proberen te verzoenen met hun cultureel-religieuze achtergrond, hebben het dan ook extra moeilijk. Godsdienst en cultuur zijn echter nooit een excuus voor holebi- of transfobie. Wie meer wil weten over de zaak van Layla klik de link hieronder bij eerder kon je bij holebi info lezen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
ANTWERPEN - WIE VERMOORDE DESTIJDS BELGISCHE LESBISCHE MOSLIMA?


holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 02 December, 2014 en 2246 keer gelezen.