Polen schrijft geschiedenis met 1ste openlijke homo politicus.

Tot over enkele jaren geleden stond Polen bekend als homofobisch land. Maar na de dood van extreem homofobisch president Lech Kaczynski in 2010 is het tij gaan keren. En vandaag zijn ze in Polen zover dat er zopas voor het eerst in de geschiedenis van het land een openlijke homo politicus is verkozen.

Polen schrijft vandaag geschiedenis met de eerste openlijke homo politicus. Robert Biedron, 38, werd zopas burgemeester in de stad Slupsk. Hij haalde in de tweede stemronde maar liefst 57,1% van de stemmen. Ondanks het feit dat men in Polen nog zeer katholiek is stemden ook veel gelovigen om Biedron. De politicus is lid van de ultra liberale Your Movement partij en tevens lid van de raad van bestuur van Kampania Przeciw Homofobii, een organisatie die strijdt tegen holebi en transfobie. Biedron is verder eigenlijk ook een vrij groene jongen, die zijn auto liet staan en overal met de fiets naar toe rijdt. Hij heeft ook al enkele jaren een vaste vriend.

Extra info:
Toen president Lech Kaczynski nog aan de macht was regeerde die samen met zijn tweelingbroer Jaroslaw (voormalig premier) met ijzeren homofobe hand. Elk jaar onder de broers hun bewind werden Gay Prides verboden, holebi's opgepakt en bijna gelijkaardig behandeld zoals men nu in Rusland omgaat met holebi's. De dood van Lech in 2010 zorgde er voor dat er een nieuwe president kwam en dat het tij begon te keren en er meer politici opkwamen voor holebi's en transgenders. En in 2011 schreef men in Polen geschiedenis met de 1ste openlijke transgender politica Anna Grodzka die nog steeds werkzaam is in het Poolse parlement. Toch is nog niet alles oké in Polen wat betreft holebi's en transgenders maar ze zijn op de goede weg. De homofobie die er nu nog is komt vooral uit neonazi hoek.holebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 01 December, 2014 en 2355 keer gelezen.