2de en 3de procesdag rond 1ste homofobe moord in Belgie.

Zoals je vorige week bij holebi info kon lezen is in Luik het proces van start gegaan tegen vier jonge mannen die de eerste homofobe moord pleegden in ons landje. Op 3 mei 2012 werd ons landje opgeschrikt door een eerste homofobe moord. Slachtoffer Ishane Jarfi was sinds 22 april 2012 vermist, zijn levenloze lichaam werd op 3 mei door wandelaars in de bossen terug gevonden in Luik.

Ondertussen zijn de twee eerste proces dagen voorbij. Op de tweede dag van het proces werden meer details over de vier beklaagden gegeven. Waaruit meteen al bleek dat ze alle vier geen doetjes zijn en eerder al in aanraking kwamen met het gerecht.

Beklaagde Jeremy Wintgens kwam eerder al aanraking met het gerecht nadat hij in 2008 met een geweer schoot op zijn buurman na een ruzie. Later sloeg hij zijn zus in elkaar na een ruzie over de erfenis van hun overleden moeder.

Beklaagde Jonathan Lekeu kwam ook al met het gerecht in aanmerking nadat hij in 2010 betrokken was bij een gewelddadige aanval op een gehandicapte 60-jarge man.

Beklaagde Eric Parmentier zat al op de leeftijd van 19 achter de tralies en werd nadien meerdere keren veroordeeld voor verschillende misdaden waarna zijn strafblad al vier bladzijden telt.

Tot slot beklaagde Mutlu Kizilaslan, Turks en moslim. Hij was een tijd verslaafd aan drank en drugs en kreeg bij een afrekening over een door hem veroorzaakte brand een kogel in zijn been. In 2010 werd hij beschuldigd van diefstal met geweld. Sinds de moord op Ishane Jarfi zit hij in voorhechtenis. Voor de rechter verklaarde hij dat volgens de Islam homoseksualiteit erger is dan het gebruiken van alcohol of drugs.

Op de derde procesdag ging het over de moord. Jonathan Leukeu deed zich voor als iemand die zich op sleeptouw liet nemen door de drie andere beschuldigden. Hij gaf wel toe ook enkele klappen te hebben uitgedeeld aan Jarfi maar minimaliseerde zijn aandeel. Eric Parmentier liet weten dat hij geen homo's haat maar dat hij het slachtoffer enkel een lesje wilde leren nadat die zogenaamd homoseksuele handeling zou hebben voorgesteld. Jonathan Lekeu bleef vaag in zijn uitleg en zegt zich weinig te kunnen herinneren van de feiten omdat hij dronken was.

Ook zei hij dat Eric Parmentier degene was die de beslissing had genomen om naar Luk te rijden en te stoppen aan de homo bar waar ze uiteindelijk het slachtoffer tegen kwamen. Tot slot bekende hij ook dat hij het slachtoffer vijf of zes keer heeft geslagen en dat ze hem daarna in de koffer van zijn wagen stopten. Het slaan van het slachtoffer zou al in de auto begonnen zijn. Mutlu Kizilaslan zou dan het slachtoffer nog meer klappen hebben gegeven zodat die in de koffer zou blijven liggen.

Toen reden ze naar Tinlot waar Eric Parmentier de wagen stopte en Jarfi uit de koffer deed stappen, en bekende dat hij nog geslagen werd en dat het slachtoffer op een bepaald moment bewusteloos viel, maar dat hij niet weet waarom de drie anderen het slachtoffer bleven slaan en trappen. Daarna brachten ze het slachtoffer naar een open veld, waarna ze zijn kleding uit deden om hem te vernederen en om er zeker van te zijn dat er geen sporen van hun kleding op het lichaam van het slachtoffer zouden achter blijven. Volgens Eric Parmentier leefde het slachtoffer nog want hij hoorde hem een vaag geluid maken, waarbij hij naar eigen zeggen dacht dat hij wel zou bijkomen en naar huis zou gaan. Volgens Jonathan Lekeu was het Eric Parmentier zijn idee om enkele dagen later terug te keren naar de plaats waar ze Jarfi hadden achter gelaten om zijn lichaam in brand te steken.

Eric Parmentier gaf toe dat hij als eerste Jarfi is beginnen te slaan omdat die hem homoseksuele voorstellen zou hebben gedaan, maar hij zegt dat het vooral de bedoeling was om het slachtoffer een lesje te leren en te straffen voor een gebrek aan respect. Naar eigen zeggen wist hij niet dat hij samen met de drie anderen Jarfi zo hard hadden toegetakeld en dacht hij dat die gewoon een gebroken neus had en later weer wakker zou worden. Volgens Parmentier moest Jarfi in de koffer worden opgesloten om hem bang te maken. Toen het slachtoffer uit de auto was en wilde vluchten zou Parmentier hem opnieuw hebben geslagen. Verder zegt hij geen homohater te zijn.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN
PROCES VAN START ROND 1ste HOMOFOBE MOORD IN BELGIEBron: demorgen.be en gaylive 2014

Dit bericht is gepost op 29 November, 2014 en 2170 keer gelezen.