Holebi's hebben meer progesteron en exclusief hetero zijn is niet goed.


Onderzoekers van de universiteit van Portsmouth (Engeland) denken dat ze een evolutionaire reden hebben gevonden voor holebi 'gedrag'. En kwamen verder ook tot de conclusie dat mensen die alleen maar heteroseksueel denken in het nadeel zijn.

Een studie onder overwegend heteroseksuele mannen en vrouwen toonde aan dat mensen met een hoger level van het hormoon progesteron hebben, meer homo erotische gedachten hebben, dat bovendien helpt om zich te binden aan anderen. Dokter Diana Fleischman zegt: "In het rapport kijken we naar waarom homoseksualiteit blijft bestaan, en leggen we uit waarom het blijft bestaan. Vanuit evolutionair perspectief gezien hebben we de neiging om te denken dat seksueel gedrag enkel een middel is voor de voortplanting. Maar we weten ondertussen natuurlijk al lang dat seksueel gedrag ook initiem en plezierig is, wat ook voorkomt bij andere soorten, inclusief niet menselijke soorten, met als doel sociale banden te smeden.

We zien dat ook bij romantische koppels die zich aan elkaar binden en seksuele monogame relaties aangaan zelfs zonder dat er sprake is van voortplanting. Het hebben van een zekere mate van aantrekking tot het andere geslacht is een vorm van adaptief gedrag, en in ieder adaptief gedrag zijn uitersten van het spectrum zichtbaar, vandaar dat sommige mensen zich enkel aangetrokken voelen tot mensen van hetzelfde geslacht," aldus Fleischman. De onderzoekers stellen verder ook dat exclusieve heteroseksuele gedachten nadelig zijn, en dat het beter is om ook een klein beetje aangetrokken zijn tot mensen van hetzelfde geslacht.

Tot slot bleek ook dat er geen verband kan worden gevonden tussen een verhoogde opname van progesteron door het milieu en het feit dat er meer homo en of lesbische vrouwen zouden zijn. Progesteron komt deels in synthetische vorm voor in de pil (anticonceptiemiddel), waarna die deels in het drinkwater terecht komt. Er kon geen verhoogde vorm van meer mensen die homo of lesbisch zijn worden aangetoond door Progesteron.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 25 November, 2014 en 2184 keer gelezen.