Homo zanger krijgt na 7 jaar uit de kast nog elke dag te maken met homofobie.Lance Bass, Amerikaans zanger, acteur en filmproducent, die bekend werd als lid van de Boysband NSYNC, zegt dat hij sinds zijn coming out in 2006 nog steeds elke dag te maken krijgt met homofobie. "Elke dag hoor ik wel een of andere idioot mij een fag (scheldwoord voor homo) noemen, of me bedreigen met de dood omdat ik homo ben;" aldus Bass.

De zanger is al sinds 2006 uit de kast maar nog steeds zijn er blijkbaar nog veel mensen die daar niet blij mee zijn. In een interview met ABC News vertelt hij dat er elke dag wel een homofobisch incident is, waarbij ze hem vaak zelfs met de dood bedreigen gewoon omdat hij homo is en een vriend heeft. Bass zegt dat hij het zielig vind dat sommige mensen er niet mee om kunnen gaan dat sommige mensen holebi zijn.

Toch heeft de zanger er voor gekozen om op 20 december publiekelijk te trouwen met zijn vriend acteur Michael Turchin in een ceremonie als onderdeel van een televisie huwelijks special rond Valentijn. Ondanks het feit dat Bass dagelijks te maken krijg met homofoben ziet hij de toekomst toch rooskleuring in wat betreft de gelijke behandeling van holebi's en transgenders in de VS en blijft hij zich daar ook mee voor inzetten.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 25 November, 2014 en 2115 keer gelezen.