23 jaar geleden nam de wereld afscheid van 1 groot man (Freddie Mercury) + 6 video's.

Vandaag, 23 jaar geleden, nam de wereld afscheid van een van de grootste mannen uit de Rock geschiedenis. Op 24 november 1991 blies Freddie Mercury zijn laatste adem uit om 18:48 uur in zijn geliefde Londense huis aan longontsteking, ten gevolge van aids.

De wereld was in rouw en treurde om het verlies van een groot man. Mercury bekende trouwens pas een dag voor zijn overlijden aan de pers dat hij hiv positief was en leed aan aids. In de laatste maanden en zelfs dagen voor zijn dood bewees hij wat voor een groot man en wilskracht hij had door nummers te blijven opnemen. Hij deed dit alleen in een studio, en zei dat de bandleden van zijn groep Queen nadien de nummers konden afwerken.

Hij maakte daarbij gebruik van zijn laatste krachten waarbij hij erg vermagerd nog nauwelijks op zijn benen kon staan, maar zingen kon hij nog steeds tot op het laatst. Die kracht van hem leidde uiteindelijk tot de laatste Queen cd met Freddie Mercury genaamd Made In Heaven. Het laatste nummer dat hij zong was Mother Love, maar helaas was hij toen al niet meer in staat om nog het laatste couplet in te zingen, ging terug naar huis en wilde later terug komen om het nummer af te maken, maar hij kwam nooit meer terug. Uiteindelijk heeft Queen band lid Brian May het laatste couplet ingezongen. De cd Made in Heaven kwam vier jaar na het overlijden van Mercury uit.

Op 20 april 1992 was er een herdenkingsconcert georganiseerd door de overige leden van Queen dat door ging in het Londense Wembly stadion. De opbrengst ging naar het Mercury Phoenix Trust, een fond opgericht er nagedachtenis van de zanger met als doel de bestrijding van aids door medisch onderzoek en publieke voorlichting. Op 25 november 1996, vijf jaar na zijn dood, werd er een standbeeld onthuld in Montreux, waar hij veel kwam en ook een tijdje woonde. Sinds 2003 wordt er in Montreux jaarlijks het Freddie Mercury's Montreux Memorial Day muziekfestival georganiseerd in het weekend dat het dichtste bij Freddie's verjaardag valt. In 2006, zijn 60ste verjaardag, waren hierbij ook zijn moeder en zus aanwezig.

Recent kon je bij holebi info al lezen dat er een nieuwe singel van Freddie Mercury uitkwam genaamd 'Let Me In Your Heart Again', in een remix van William Orbit. De singel werd mee gelanceerd door Coca Cola en de 'Share the Sound of An Aids Free Generation campagne gevolgd door de cd 'Forever' die uitkwam op 10 november van dit jaar met daarop drie nieuwe nummers waaronder het nummer 'There Must Be More to Life Than This' dat Freddie ooit samen zong met wijlen Michael Jackson. Hieronder enkele bekende songs van wijlen Freddie Mercury en zijn groep Queen:


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 24 November, 2014 en 3368 keer gelezen.